Notícies
Foto: Altafulla Bloc
01 de febrer del 2016
Els fotògrafs d'Altafulla Jean Segovia i Gemma Soldevila guanyen els Premis Repsol de Fotografia Castellera
La X Nit dels Castells també ha premiat la cap de colla Helena Llagostera, els Nens del Vendrell i Raül Romeva
Els fotògrafs d'Altafulla Jean Segovia i Gemma Soldevila han estat primer i segon classificats en la categoria professional de la tercera edició del Premi Repsol de Fotografia Castellera, convocat per la Revista Castells i patrocinat per Repsol. Diferents cronistes castellers han estat els encarregats de fer entrega dels guardons en el marc de la desena edició de la Nit dels Castells, que s’ha celebrat aquest dissabte al Centre Cultural Municipal de Valls.

Segovia s’ha endut el guardó amb una de les imatges de la diada castellera del Pla de la Seu del passat mes de juliol, que va ser publicada a DiariCasteller.cat. La imatge de Gemma Soldevila va ser capturada en la Diada de Sant Martí d’Altafulla.

Jean Segovia ha destacat que “tots dos guardons s’hagin quedat a Altafulla, tenint en compte tota la representació castellera que existeix avui en dia”.

Ambdós formen part del col•lectiu Altafulla Bloc. Una plataforma que es va posar en marxa ara fa dos anys amb la voluntat d’esdevenir “un punt de trobada dels fotògrafs i aficionats disposats a compartir les seves imatges del municipi a les xarxes socials”.

Per votació popular, Vinyet Solé i Ignasi Salat s’han endut els premis de fotografia del concurs de Facebook de la Revista Castells.

Més enllà d’aquests premis fotogràfics, el catàleg també reconeix i distingeix diferents facetes del món casteller, amb una atenció especial a la darrera temporada: castells, colles, trajectòries, places, iniciatives, consecucions i altres facetes pròpies dels castells.

Per primera vegada en deu edicions, una dona ha guanyat el premi a la trajectòria de la Nit de Castells de Valls: és Helena Llagostera, castellera de la Colla Joves Xiquets de Valls, que ha estat reconeguda per ser la primera dona cap de colla d’una agrupació puntera. D’altra banda, el moment casteller de l’any l’ha rebut el 4de10 amb folre i manilles dels Minyons de Terrassa, una construcció inèdita fins al 2015; i el premi Ambaixador Castells se l’ha endut la nova Conselleria d’Afers Exteriors de la Generalitat, que ha recollit el seu titular, Raül Romeva.

Els Nens del Vendrell també han estat un dels protagonistes destacats de la nit perquè han pujat a l’escenari tres vegades: com a colla destacada de la temporada, pel nou premi Descarregat, que premia la seguretat en carregar els castells, i també reconeguts amb el premi Baròmetre, per haver pujat de pis.

La Plaça de la temporada ha estat la plaça de la Vila de Vilafranca, la primera en què es descarregava en una mateixa temporada el 3 de 10 amb folre i manilles, el 4 de 9 sense folre i la torre de 8 sense folre. El premi L’Aleta, vinculat a la canalla, ha estat per a l’empresa NZI, amb seu social a Múrcia, fabricant del casc, que enguany compleix deu anys.

Finalment, els Premis baròmetre Casteller, a més dels Nens del Vendrell –que han pujat de 8 a 9 pisos-, han estat reconegut els Pallagos del Conflent, Encantats de Begues i Castellers de Sant Pedor, que han pujat de 6 a 7; i els Castellers de la Sagrada Família, que han pujat de 7 a 8.

En l’acte hi han estat representades una vuitantena de colles, entre elles la dels Castellers d’Altafulla.
Jean Segovia, un dels responsables d’Altafulla BLOC
Social
Et recomanem
Revetlla de Sant Joan
23 de juny a partir de les 21h a la zona verda del Castell
Programa complet a: www.altafulla.cat
Taller 'Educació sexual i literatura'
25 de juny a les 17h al museu etnogràfic
Inscripcions al Whatsapp: 608 589 530
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Programa complet a: www.altafulla.cat
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla