Notícies
Foto: Neus Gris
22 de gener del 2016
L’Ajuntament d’Altafulla instal·larà una segona passera de fusta al riu Gaià
Arran de l’avinguda del novembre, l’Associació Mediambiental La Sínia també ha posat en marxa un seguiment de peixos a la part baixa
L’Ajuntament d’Altafulla instal·larà una segona passera en les properes setmanes en el tram final del riu Gaià. El passat dilluns, la regidoria de Medi Ambient hi va instal·lar la primera, concretament al Camí de Ferran. Una passarel·la de fusta que permet creuar el riu amb més facilitat després que l’avinguda d’aigua de principis del mes de novembre deixés impracticables els passos habilitats en aquesta zona. Amb la riuada, molts dels camins i itineraris senyalitzats a la part baixa del riu van quedar interromputs.

El projecte preveu la instal·lació de fins a cinc passeres. L’Ajuntament d’Altafulla se’n fa càrrec de dues; l’Ajuntament de Tarragona, de dues més; i falta per confirmar-ne una cinquena, a càrrec de l’Ajuntament de la Riera de Gaià. El naturalista i coordinador de l’Associació Mediambiental La Sínia d’Altafulla, Hèctor Hernàndez, ha explicat que “en cas que en algun moment deixés de baixar aigua pel riu, aquests passos de fusta també serviran per limitar l’accés a la llera”.

Altres accions que té en marxa l’entitat ecologista arran de la gaianada és un seguiment de peixos. A la part alta ja se n’han fet en altres ocasions, però a la part baixa és la primera vegada que es realitza.

Les passeres són uns taulons de fusta tractada, de 80 cm d’ample i 8 metres de llarg, i que tenen un cost d’un miler d’euros.
Hèctor Hernàndez, naturalista
Hèctor Hernàndez, naturalista
Social
Et recomanem
Revetlla de Sant Joan
23 de juny a partir de les 21h a la zona verda del Castell
Programa complet a: www.altafulla.cat
Taller 'Educació sexual i literatura'
25 de juny a les 17h al museu etnogràfic
Inscripcions al Whatsapp: 608 589 530
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Programa complet a: www.altafulla.cat
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla