Notícies
22 de gener del 2016
El Pressupost de l’Ajuntament d’Altafulla per a l’exercici 2016 rondarà els 9 milions d’euros
El capítol de crèdit s’incrementa en 1.390.000 euros, mentre que la partida ordinària es manté en els 7.000.000 euros
El Pressupost General de l’Ajuntament d’Altafulla per a l’exercici 2016 s’elevarà finalment fins els 9 milions d’euros. La partida ordinària corresponent a la despesa corrent, al capítol 1 de personal, i a les regidories, entre d’altres, es mantindrà en els 7 milions d’euros. El salt fins la nova xifra dels 9 milions vindrà donat per una variació en el capítol de crèdit, que s’incrementa en 1.390.000 euros. Una mesura “puntual”, segons el regidor d’Hisenda, Jordi Molinera, que permetrà mantenir els criteris de contenció, d’estabilitat de les arques municipals, i de garantia dels serveis essencials que presta el consistori a la ciutadania. La seva aprovació està prevista pel proper dilluns 25 de gener a les 8 del vespre.

A aquesta partida de pràcticament 1,4 milions d’euros se li suma una subvenció de la Diputació de Tarragona de 250.00 euros, que s’hauria de destinar a la remodelació del carrer Via Augusta del Barri Marítim en el marc de la celebració dels Jocs Mediterranis Tarragona 2017. Segons el responsable de l’àrea econòmica, un “tema de discussió” en la Comissió d’Hisenda que s’ha celebrat aquesta mateixa setmana. Reconeix que “és una proposta més d’AA-E que de l’EINA”, ja que ells consideren que “hi ha molts altres projectes pendents al municipi com ara la Vila Closa, el casal La Violeta, o la Biblioteca, que també cal posar sobre la taula”. En aquest sentit, ha volgut distingir “aquells projectes que agradaria fer d’aquells que són prioritats”. En un primer moment, la partida s’inclou en el capítol de Patrimoni sota el títol ‘rehabilitació de carrers’; però la intenció –segons Molinera- és anar segmentant-la a mesura que es vagin determinant aquests projectes.

En referència a aquestes declaracions, l’alcalde, Fèlix Alonso, ha explicat que des d’AA-E “estan d’acord en definir les prioritats, i no descarten en absolut altres actuacions un cop es tinguin els projectes sobre la taula”. En aquest sentit, el batlle ha sentenciat el 2016 com l’any del Barri Marítim; el 2017, l’any de la Vila Closa; i el 2018, l’any de l’Antic Hospital.

En aquesta ocasió, l’elaboració dels Pressupostos ha estat marcada també pel compliment de la Llei de Transparència. Els comptes, de fet, hi dediquen una partida de 25.000 euros. 15.000 euros es destinaran a contractar una persona perquè s’hi dediqui de forma específica, i els altres 10.000 euros per a l’establiment d’eines i plataformes que facilitin el seu desplegament com ara una pàgina web, una campanya informativa, o una aplicació per a mòbils.

Una altra de les novetats en l’elaboració d’aquests Pressupostos és que compten amb les aportacions i els suggeriments dels grups de l’oposició amb la voluntat d’arribar al màxim consens.
Jordi Molinera, regidor d'Hisenda
Jordi Molinera, regidor d'Hisenda
Fèlix Alonso, alcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Revetlla de Sant Joan
23 de juny a partir de les 21h a la zona verda del Castell
Programa complet a: www.altafulla.cat
Taller 'Educació sexual i literatura'
25 de juny a les 17h al museu etnogràfic
Inscripcions al Whatsapp: 608 589 530
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Programa complet a: www.altafulla.cat
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla