Notícies
22 de desembre del 2015
L’Ajuntament d’Altafulla continua a l’espera de rebre l’aprovació del Pla de Protecció Civil
És el primer municipi de la demarcació de Tarragona que ha sol·licitat el vistiplau del departament d’Interior
L’Ajuntament d’Altafulla continua a l’espera de rebre l’aprovació per part de la Generalitat del Pla de Protecció Civil. El consistori altafullenc el va presentar el passat mes de juny, i a hores d’ara encara no ha obtingut resposta. Es tracta d’una eina de planificació que estableix el funcionament i l'organització dels recursos humans i materials per millorar la resposta davant d'emergències o risc greu. El departament d’Interior l’havia d’haver aprovat el passat mes d’octubre, i s’espera que de cara al 2016 ja pugui tirar endavant. Altafulla és el primer municipi de la demarcació de Tarragona que n’ha sol·licitat l’aprovació.

El regidor de Protecció Civil de l’Ajuntament d’Altafulla, Micha Preuss, ha explicat que la seva aplicació suposarà “canvis importants en els protocols d’emergències”.

Preuss ha avançat que, un cop s’hagi aprovat, des del consistori faran tota la difusió necessària per donar-lo a conèixer a la ciutadania, i organitzaran diferents simulacres per saber actuar en cas d’emergència.

Mentrestant, els antics plans continuen en vigor. Precisament, l’Ajuntament d’Altafulla els va posar al dia el passat mes de març. Més enllà del PROCICAT, el pla general, i del TRANSCAT, per accidents en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril, que ja estaven vigents; la corporació va aprovar en sessió plenària l’INUNCAT, per al risc d’inundacions, i el CAMCAT, per contaminació accidental de les aigües marines. També es va renovar l’INFOCAT, per incendis forestals.

Una assignatura pendent aleshores que ara volen acabar de posar al dia amb l’aprovació d’aquest Pla de Protecció Civil.
Micha Preuss, regidor de Protecció Civil
Micha Preuss, regidor de Protecció Civil
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla