Notícies
24 de novembre del 2015
L’Associació Mediambiental La Sínia d’Altafulla organitza una jornada de voluntariat a la bassa temporal de la Plana, al Catllar
L’activitat tindrà lloc el dissabte 28 a partir de les 10h, i consistirà en una plantada d’espècies pròpies del bosc de ribera
La bassa temporal de la Plana, al Catllar, tornarà a ser l’escenari aquest cap de setmana d’una nova jornada de voluntariat de l’Associació Mediambiental La Sínia. Un indret que sempre guarda alguna que altra sorpresa, i és que al acollir aigua de manera temporal, la fauna i la flora que hi creixen són específiques de la zona. Entre les espècies curioses que s’hi poden trobar en destaca el macroinvertebrat branxipus i el gripau corredor.

L’activitat tindrà lloc el dissabte 28 a partir de les 10 del matí. El recorregut, d’uns vint minuts de durada, s’iniciarà a la Torre d’en Guiu fins arribar a la bassa. La coordinadora de voluntariat de l’entitat, Anna Arall, ha explicat que la jornada consistirà, principalment, en una plantada d’espècies pròpies del bosc de ribera, com ara els tamarius i la boga.

La gaianada d’ara fa quinze dies no va afectar la zona de la bassa, però sí que ho van fer les fortes pluges, que van provocar que s’omplís fins dalt. Un fet que ha demostrat a l’Associació que es tracta “d’un indret susceptible que recull les aigües d’un torrent”.

La bassa de la Plana està situada a la capçalera del torrent de la Farga, tributari del riu Gaià. Es tracta d’un hàbitat molt poc freqüent a la terra baixa, i és per aquest motiu que l’Associació Mediambiental La Sínia va impulsar el mes de maig del 2014 un acord de custòdia amb l’empresa Mas Maneguet S.A., propietària dels terrenys, per tal de conservar l’espai.
Anna Arall, responsable de Voluntariat
Anna Arall, responsable de Voluntariat
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla