Notícies
17 de novembre del 2015
Últims dies per vacunar-se contra la grip al Centre de Salut d’Altafulla
El CatSalut reforçarà a l’hivern els seus serveis per fer front a l’increment de demanda durant aquest període
El departament de Salut de la Generalitat ha activat el Pla d’Hivern per fer front a l’increment de demanda que es produeix durant aquest període. Entre les actuacions d’aquest pla destaquen l’increment de recursos assistencials, el reforç de la comunicació per fomentar l’ús adequat dels serveis sanitaris públics i per informar sobre l’evolució de la grip, i la campanya de vacunació contra la grip pròpiament dita.

Una campanya que a Altafulla es va posar en marxa a mitjans del mes d’octubre, i que s’allargarà fins aquest mateix divendres. Els primers en rebre el tractament han estat les persones majors de 65 anys amb factors de risc, un dels col•lectius més afectats per la grip, juntament amb les dones embarassades, les persones amb obesitat mòrbida, les persones amb alt risc de complicacions, entre les quals hi ha les que pateixen certes malalties cròniques, i les internades en institucions tancades. Per vacunar-se cal demanar cita prèvia al taulell informatiu del consultori mèdic.

Els principals símptomes de la grip són febre alta de més de 38 ºC, calfreds, malestar general, tos intensa i persistent, mal de cap i dolors musculars. Té una durada de cinc a set dies, tot i que alguns dels símptomes poden durar una setmana o dues. Com que es tracta d’una malaltia vírica, no cal prendre antibiòtics. Molts dels símptomes de la grip són similars als dels refredats i altres malalties respiratòries.

Aquest Pla d’urgències s’activarà l’1 de desembre i s’allargarà fins el 31 de març, mitjançant els plans operatius dels territoris i dels centres assistencials.

Durant aquest període, el Servei Català de Salut ha previst l’augment de l’oferta d’hospitalització, amb un total de 12.132 altes d’aguts (+10,6%) i 2.457 altes sociosanitàries (+38,19%). Les xifres estan previstes sobre la base de l’anàlisi de les demandes dels anys anteriors i s’activaran en funció de les necessitats reals de la ciutadania. Al mateix temps, com ja és habitual, s’incorporaran professionals de reforç en alguns equips d’atenció primària per cobrir aquests increments puntuals d’activitat. Aquests recursos aniran augmentant a mesura que augmenti la demanda.
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla