Notícies
06 d'octubre del 2015
La Vil·la romana dels Munts d’Altafulla se suma a les Jornades Europees de Patrimoni 2015
El MNAT obrirà les portes del conjunt arqueològic els dies 10 i 11 d’octubre
Les Jornades Europees de Patrimoni se celebraran aquest 2015 del 9 al 12 d’octubre. La iniciativa se celebra a nivell internacional des de l’any 1991, amb el suport del Consell d'Europa, i pretén fomentar el coneixement i respecte vers el patrimoni cultural i artístic amb activitats a monuments, jaciments arqueològics, museus i col·leccions d'art de Catalunya. Enguany, vol posar especial èmfasi a descobrir i potenciar el patrimoni industrial i tècnic.

Així doncs, com cada tardor, associacions d’arreu del territori català faran difusió del patrimoni de casa nostra, amb la col·laboració de la Direcció General de Patrimoni del departament de Cultura de la Generalitat. Entre les entitats que hi participaran, hi tornarà a ser present el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona (MNAT). Els dies 10 i 11 d’octubre obrirà les portes de la Vil·la romana dels Munts d’Altafulla per donar a conèixer un dels principals conjunts de la Hispània, declarat per la UNESCO Patrimoni Mundial. Els visitants podran veure un important nucli residencial i un conjunt de banys termals amb rics elements decoratius escultòrics i arquitectònics de la que va ser, durant el segle II dC, la residència d'un dels duumvirs de Tàrraco, Caius Valerius Avitus, i la seva dona, Faustina.

Els horaris de la visita el dia 10 seran de 10 del matí a dos quarts de 2 del migdia, i de 3 a 6 de la tarda; i el dia 11, de 10 a 2. Per més informació i reserves les persones interessades poden posar-se en contacte amb els responsables del MNAT a través dels telèfons 977 25 15 15 o del 977 65 28 06.

Altres activitats que se celebraran al Baix Gaià en el marc de les Jornades Europees de Patrimoni seran un taller sobre Instagram a Torredembarra, el dia 9 d’octubre a la Biblioteca Mestra Maria Antònia; una visita al Castell i al Centre d'Interpretació dels Castells del Baix Gaià del Catllar, els dies 10 i 11; i una visita a l'església parroquial de Sant Joan Baptista del Catllar i pujada al campanar, també els dies 10 i 11 d’octubre.

Tota l’actualitat de les Jornades Europees de Patrimoni 2015 es pot seguir a Twitter amb els hashtags #JornadesEuropeesPatrimoni i #JEP2015.
Pilar Sada, responsable de promoció i difusió del MNAT
Social
Et recomanem
Festival Di(vi)nes: Glòria Ganga i Raquel Lúa
9 d'octubre a les 21:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Associació Cultural Etcètera
Triatló popular: Just Tri-Altafulla
Dissabte 10 d'octubre
Més informació a justriseries.com/altafulla
Descobreix l'entorn natural d'Altafulla: els arbres d'interès
10 d'octubre a les 10:00h. des del Museu Etnogràfic
Informació i reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com
Visita ‘La vida de les elits vora Tàrraco’
11 d'octubre a les 11:00h. a la vil·la romana dels Munts
Preu: 5 euros. Venda d’entrades a www.mnat.cat/entrades