Notícies
Foto: Ajuntament de Torredembarra
11 de juny del 2024
Costes extrau 13.000 m3 de sorra de la platja de Torredembarra per dur-la a Tarragona
Altafulla també espera tenir en els pròxims dies el vistiplau per rebre una aportació de sorra torrenca
Costes de l’Estat ha iniciat aquests dilluns l’extracció de sorra de la platja de la Paella de Torredembarra per dur-la a Tarragona. Es tracta de 13.000 metres cúbics de sediments que han de contribuir a pal·liar els desperfectes del temporal Nelson a les platges tarragonines del Miracle i també de la Llarga. És una acció que s’emmarca en les actuacions d’emergència que va dictaminar el Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic per aquest fenomen que va tenir lloc el passat mes de març i que van provocar un desplaçament de la sorra cap a l'interior del mar.

Ara l’operatiu es concentra a tocar del Port de Torredembarra amb el moviment de sorra i la càrrega de camions que surten cap a Tarragona. És per això que el consitori torrenc ha advertit els usuaris de l’espai que vagin amb compte amb la presència de maquinària pesada a la zona i s’ha lamentat que aquests treballs es facin en aquesta època de l’any. L’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, ha denunciat en una entrevista al programa ‘L’Hora Local’ d’Altafulla Ràdio, que Torredembarra està sotmesa a “la dictadura del Ministeri” perquè ells “fan i desfan i decideixen quan mouen la sorra i ho fan sense avisar”. I afegeix que qui ho pateix són els veïns.

L’alcalde torrenc afirma que aquests moviments de sorra “no arreglen res”, atenent a les dinàmiques actuals del litoral i el que en diuen els experts. Igualment assegura que l’únic que comporten són molèsties als veïns i desestabilització de la platja.

Aquestes feines és previst que s’allarguin uns vuit dies, segons ha informat l’Ajuntament de Torredembarra. Previsiblement la presència de màquines a la zona sigui un element bàsic també perquè tot seguit qui rebi més sediments de la platja torrenca sigui Altafulla. En aquest cas, la vila està pendent de l’acord del Consell d’Administració del Port per poder donar el vistiplau a una aportació acordada i pactada amb les administracions i que es podria arribar a fer just a tocar de Sant Joan, l’inici oficial de la temporada
Eduard Rovira, alcalde de Torredembarra
Eduard Rovira, alcalde de Torredembarra
Social
Et recomanem
Diada de les Cultures
13 de juliol a les 18h a la plaça del Pou
Amb C. de Vilafranca, X. de Tgn, Vella de Valls i C. d'Altafulla
Festival Altacústic
19 i 20 de juliol a la plaça de l'Església i la plaça del Pou
Programa complet a: www.altacustic.cat
MNACTEC Bus
26, 27 i 28 de juliol al carrer Atzavares
+ info i reserves a: mnactec.cat/ca/exposicio-detall/mnactec-bus
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla