Notícies
Foto: Generalitat de Catalunya
19 d'abril del 2024
El dimecres 24 d’abril es faran sonar 52 sirenes de risc químic a Tarragona i Terres de l’Ebre
El simulacre s’iniciarà a les 12h i durarà uns quinze minuts en què també s’enviaran missatges a la població via telèfon mòbil
La Direcció General de Protecció Civil ha presentat aquest dijous la prova d'activació de les sirenes del PLASEQTA i d'enviament de missatge d'alerta als telèfons mòbils, que tindrà lloc el dimecres 24 d'abril. Concretament, la prova tindrà lloc a les 12h en els 49 municipis afectats per risc químic de les vegueries del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre.

La directora general de Protecció Civil, Marta Cassany, ha explicat que l'enviament de missatges als mòbils encara permetrà arribar a més gent. Així, el simulacre englobarà unes 189 mil persones.

Es tracta de la primera prova de sirenes que es farà enguany, ja que en els mesos vinents n'hi ha de previstes a la resta del territori on estan instal·lades les sirenes de ris químic. A més, la voluntat és que després de l'estiu es repeteixi un simulacre general, previsiblement centrat en el polígon nord del complex químic de Tarragona.
El delegat del Govern al Camp de Tarragona, Àngel Xifré, ha reiterat els beneficis de gestionar el Pla d'Emergències de la Química, el PLASEQTA, directament des del territori.

L'objectiu és permetre a la ciutadania conèixer i recordar el so de les sirenes de risc químic i transmetre el missatge del confinament com a mesura general d'autoprotecció en cas d'accident químic i la necessitat d'aplicar-ho sempre que s'activin les sirenes de risc químic a la zona on es trobi.

Com a novetat, Protecció Civil ha posat especial èmfasi en l'afectació que puguin tenir tant les sirenes com els avisos mòbils a diferents col·lectius amb hipersensibilitat o trastorns mentals. Per això, s'ha reforçat el contacte amb associacions que tracten aquestes persones, a més d'entitats veïnals, per donar a conèixer la prova.
Marta Castany, Directora General de Protecció Civil
Àngel Xifré, Delegat del Govern al Camp de Tarragona
Social
Et recomanem
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la zona verda de davant del Castell
Programa complet a: www.altafulla.cat
Festival Altacústic
19 i 20 de juliol a la plaça de l'Església i la plaça del Pou
Programa complet a: www.altacustic.cat
MNACTEC Bus
26, 27 i 28 de juliol al carrer Atzavares
+ info i reserves a: mnactec.cat/ca/exposicio-detall/mnactec-bus
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla