Notícies
Foto: Centre d'Estudis d'Altafulla
19 d'abril del 2024
Els Estudis Altafullencs arriben a les 48 edicions, amb més articles que mai per divulgar sobre la vila i el territori
El nou volum de la publicació insígnia del Centre d’Estudis d’Altafulla serà presentat aquest dissabte a les 19.30h a la sala Teresa Manero
L’edició número 48 dels Estudis Altafullencs veurà la llum aquest Sant Jordi amb una aposta per la diversitat pel que fa a les temàtiques dels seus articles i també dels seus autors. Més articles que mai, una quinzena, i també més autors, provinents d’àmbits de coneixement diversos que parlen de disciplines i temàtiques com història, història antiga, arqueologia, biologia, entorn, medi ambient, sociologia i històries de personatges.
D’aquesta manera la publicació insígnia del Centre d’Estudis d’Altafulla, com explica un dels seus membres, Narcís Carulla, va creant un “corpus” de coneixement que contribueix a divulgar i donar a conèixer la història de la vila i, per extensió, del Baix Gaià, i convida també a l’anàlisi i la reflexió sobre qüestions d’interès. Carulla, a més, afirma que el creixement en quantitat d’articles d’aquest número 48 es correspon també al creixement de la vila i afirma que també es millora en qualitat d’aquests textos.

Pel que fa als autors que trobem en aquest recull anual d’articles, Carulla assenyala que es fa una aposta per investigadors o historiadors joves, incorporant també treballs universitaris que tenen prou qualitat com per ser publicats en aquesta obra coral. Així mateix, tot i que des del Centre d’Estudis no es vol destacar cap article per sobre d’un altre, es pot referenciar una ressenya inèdita sobre la pedrera del Mèdol, a càrrec d’un especialista del món romà.


En els Estudis Altafullencs d’aquest 2024 també hi trobem articles curiosos sobre la casa del Pont de Mar i el ganxo per pesar peix i vi, del qual se n’ha instal·lat una rèplica recentment, o articles que intenten abocar més llum sobre l’evolució de la platja d’Altafulla i les derivades del canvi climàtic sobre aquest espai natural.
Narcís Carulla, membre del Centre d'Estudis d'Altafulla
Narcís Carulla, membre del Centre d'Estudis d'Altafulla
Social
Et recomanem
Revetlla de Sant Joan
23 de juny a partir de les 21h a la zona verda del Castell
Programa complet a: www.altafulla.cat
Taller 'Educació sexual i literatura'
25 de juny a les 17h al museu etnogràfic
Inscripcions al Whatsapp: 608 589 530
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Programa complet a: www.altafulla.cat
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla