Notícies
Eduard Virgili
21 de setembre del 2015
El xef Jeroni Castell presenta les VIII Jornades Gastronòmiques d’Altafulla
La mostra començarà el 28 de setembre i s’allargarà durant tres setmanes fins el 18 d’octubre
El prestigiós xef Jeroni Castell, del restaurant Les Moles d’Ulldecona, ha estat l’encarregat enguany de presentar les VIII Jornades Gastronòmiques d’Altafulla, que organitza la regidoria de Comerç de l’Ajuntament, encapçalada per l’edil Jaume Sánchez, amb la col•laboració de la regidoria de Turisme. L’acte de presentació, s’ha celebrat aquest migdia a la plaça del Pou d’Altafulla. La mostra, que reuneix 11 restaurants del municipi, aposta en aquesta vuitena edició pel maridatge amb vins i l’oferta àmplia i variada de productes locals i de temporada. En aquesta línia, Jeroni Castell ha demanat en el seu parlament que es reconegui més la gastronomia del nostre territori –fent referència a la disparitat estrelles Michelin entre Barcelona i Girona, i Lleida i Tarragona- defensant així “l’excel•lent cuina que s’hi treballa”.

La mostra començarà el 28 de setembre i s’allargarà fins el proper 18 d’octubre, completant així tres setmanes de gastronomia local i mediterrània. Jaume Sánchez, regidor de Comerç, ha destacat “l’ampli ventall de propostes on són els mateixos restauradors qui ens ofereixen el millor de la seva carta”. Jaume Sánchez preveu una bona sortida dels menús que han elaborat els onze restaurants.

Sánchez ha agraït així l’esforç dels 11 restaurants participants per apostar un cop més per les jornades gastronòmiques d’Altafulla, que parteixen del denominador comú de fomentar el producte local i de proximitat.

D’entre els plats que s’hi poden trobar destaquen la cueta de Vedella del Gaià a la brasa, farcida de botifarra; el lluç de palangre cruixent de patata i sofregit; els canalons farcits de gambes i bolets; l’ arròs mar i muntanya; i com a postres, el camí dolç de fruits i cítrics “Salvattore Lonbatra”, els núvols de formatge i codony, o bé, la coca de taronja i coulis de fruits vermells. El preu dels menús oscil•len d’entre els 20 i els 30 euros.

Els restaurants participants són El Racó del Pozo, el Gastrobar 13-21 Altafulla Mar Hotel, Les Bruixes, Voramar, Bruixes de Burriac, Park, Tapacadabra, Costa Dorada, l’Hotel Yola - Restaurant El Tiberi, l’Hotel-Restaurant Oreneta i la Taverna Ca Carlets. Es recomana que prèviament es faci la reserva.

Els assistents han pogut degustar algun dels plats que s’oferiran a la mostra, acompanyat dels vins del celler Inurrieta, que també hi serà present.
Jeroni Castell, padrí de les jornades
Jaume Sánchez, regidor de Comerç i Consum
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla