Notícies
Foto: Arxiu
12 d'abril del 2024
Les empreses públiques de transport de Tarragona i Reus es fusionaran en el marc de la futura àrea metropolitana
Els alcaldes de tots municipis treballen amb aquesta idea, que ha d’incloure una millora substancial del servei que ofereixen els operadors privats
Les empreses públiques de transport de Tarragona i Reus es fusionaran en el marc de la futura àrea metropolitana. Els alcaldes d’aquests municipis, Rubén Viñuales i Sandra Guaita, han passat pels micròfons del programa ‘Bon Dia Tarragona’ de Ràdio Ciutat, on també han parlat d’accelerar la construcció del tramvia.

Amb aquesta idea treballen els dos batlles en el marc d’una nova era pel transport, que ha d’incloure una millora substancial del servei que fan els operadors privats. Cal recordar, que l’actual concessió administrativa acaba el 2028. En parla l’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales.

També consideren prioritari que la Generalitat treballi en la fase 2 del tramvia (que uneix Vila-seca amb Reus i Tarragona) de manera paral•lela amb la fase 1 (la de Cambrils amb Salou i Vila-seca).

Diuen que és una oportunitat històrica, temporal i econòmica, i representa un canvi de mobilitat revolucionari. En aquesta línia, l’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita, ha parlat de la importància de l’estació intermodal.

Viñuales i Guaita han parlat d’altres àmbits d’actuació de la futura àrea metropolitana. En matèria d’urbanisme, reclamen que el Pla Director Urbanístic de la Generalitat no envaeixi competències municipals que són exclusives. El pla ha de ser una eina de cohesió territorial i no d’imposició, diuen.

Els dos batlles també realcen que al grup impulsor de l’àrea metropolitana hi ha les tres forces polítiques més votades al territori: Esquerra, PSC i Junts. I una institució clau al territori com és la Diputació de Tarragona.
Social
Et recomanem
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la zona verda de davant del Castell
Programa complet a: www.altafulla.cat
Festival Altacústic
19 i 20 de juliol a la plaça de l'Església i la plaça del Pou
Programa complet a: www.altacustic.cat
MNACTEC Bus
26, 27 i 28 de juliol al carrer Atzavares
+ info i reserves a: mnactec.cat/ca/exposicio-detall/mnactec-bus
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla