Notícies
Foto: Ajuntament d'Altafulla
05 d'abril del 2024
Els veïns del carrer de Dalt d'Altafulla coneixen de primera mà com evolucionen les obres i quina és la seva planificació
L'Ajuntament d'Altafulla lamenta el retard en l'inici dels treballs i assegura que garantirà l'accessibilitat a la zona
El carrer de Dalt d'Altafulla en el seu tram superior ja es troba de ple en les obres que han de transformar aquesta via del centre en un espai més amable i actualitzat. Unes obres, però, que han començat més tard del que estava previst a causa dels tràmits administratius feixucs i que suposaran que els veïns del mateix carrer i de l'entorn hi hagin de conviure també a l'estiu, amb els inconvenients afegits que això suposa. Un fet que es volia evitar.

És una de les qüestions que s'han posat sobre la taula en una trobada entre tècnics i representants del consistori amb els mateixos veïns, celebrada aquest dijous. La reunió, molt concorreguda, ha servit per donar a conèixer la panificació de les obres i perquè el consistori es comprometi a vetllar en tot moment pel compliment dels terminis d'execució, com explica la coalcaldessa i regidora d'Urbanisme, Alba Muntadas. Uns terminis, per cert, que han de complir la premissa de complir-se en aquest 2024 si es vol rebre la subvenció prevista del Pla d'Acció Municipal de la Diputació de Tarragona

Més enllà del compliment dels terminis, els dubtes i preocupacions del veïnat també se centren en l'accessibilitat a les cases mentre durin les obres i el funcionament dels subministraments bàsics. En aquest sentit, Muntadas, que ha liderat la reunió, ha explicat que es garantirà tant l'accessibilitat com el subministrament dels serveis malgrat que es puguin donar talls puntuals, per exemple d'aigua, per fer treballs a les canonades.

Actualment, els treballs al carrer de Dalt estan consistint a substituir i renovar tots els serveis tant el clavegueram com l'aigua i la llum. Tot plegat amb la voluntat que en finalitzar les obres aquest tram de carrer s¡'incorpori al conjunt que ja dibuixen els carrers de l'Hostal i Sant Martí amb la prioritat per als vianants. Una aposta del consistori que també genera algunes reticències entre el veïnat i que Muntadas confia que s'esvaeixin amb els beneficis que, considera que tindrà aquesta actuació per a tothom.

Un cop finalitzin les obres es permetrà l'accés en vehicle tan sols a veïns, serveis d'emergències i comercials. Aquesta mesura comportarà la instal·lació de lectors de matrícules i també l'establiment d'uns horaris per als repartidors. Un cop es compti amb aquesta planificació, es tornarà a reunir als veïns per explicar-la i rebre les aportacions que es consideri.
Alba Muntadas, coalcaldessa d'Altafulla
Alba Muntadas, coalcaldessa d'Altafulla
Alba Muntadas, coalcaldessa d'Altafulla
Social
Et recomanem
Revetlla de Sant Joan
23 de juny a partir de les 21h a la zona verda del Castell
Programa complet a: www.altafulla.cat
Taller 'Educació sexual i literatura'
25 de juny a les 17h al museu etnogràfic
Inscripcions al Whatsapp: 608 589 530
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Programa complet a: www.altafulla.cat
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla