Notícies
18 de setembre del 2015
Les obres del carrer Martí d’Ardenya d’Altafulla s’iniciaran el proper 29 de setembre
Els veïns i veïnes que es vegin afectats pels treballs poden sol·licitar un distintiu especial a la Policia Local per poder fer ús dels vials
Les obres del carrer Martí d’Ardenya d’Altafulla ja tenen data d’inici. Els treballs, a càrrec de l’empresa Cobra Instalaciones y Servicios, donaran el tret de sortida el proper dimarts 29 de setembre. Donada la coincidència amb la temporada d’estiu, des de l’Ajuntament van decidir aplaçar els treballs, i es van comprometre a posar-los en marxa durant la segona quinzena de setembre. Un compromís que ara es farà realitat.

Aquest dimarts, la regidora d’Urbanisme, Marisa Méndez-Vigo, s’ha reunit amb una seixantena de veïns i veïnes de la zona afectada -des de la cantonada amb el carrer Sant Antoni Abat fins la baixada de la Torreta- per comunicar-los les afectacions que suposaran les obres. Els principals carrers afectats seran Martí d’Ardenya, Sant Martí, de Dalt, Mossèn Miquel Amorós, i Cantó de la Vila.

La previsió és que els treballs finalitzin en un termini de vuit setmanes, de manera que per Nadal o fins i tot abans, ja haurien d’estar enllestits. Començaran, segons ha avançat la regidora, per la cantonada del carrer Martí d’Ardenya amb el de Sant Antoni Abat.

Mentrestant, alguns dels carrers patiran canvis de senyalització, modificacions de sentit en la circulació, i d’altres, com és el cas del carrer Sant Martí i el carrer de Dalt, es tallaran al trànsit i únicament en podran fer ús els residents o les persones que hi tinguin un negoci. En el cas del carrer Sant Martí, els mateixos veïns han decidit no estacionar durant aquest període en el vial. Aquestes modificacions s’aplicaran d’acord amb un Pla de Senyalització especial definit de forma conjunta amb la Policia Local.

Una altra proposta del veïnat afectat ha estat la creació d’un distintiu que identifiqui els vehicles d’aquelles persones que viuen en algun d’aquests carrers, que són propietàries d’un negoci, o que disposen d’una plaça d’aparcament privada.
Per adquirir un d’aquests distintius, les persones interessades han de presentar el dni a les dependències de la Policia Local, i demostrar que formen part d’alguns dels tres casos abans exposats. Els agents repartiran els distintius a partir del proper dia 24 de setembre.

L’actuació, que finalment tindrà un cost de 149.154€, consistirà en l’enderroc de les actuals voreres i calçada, la construcció de noves voreres més amples amb un panot adequat de pedra natural, i la formació d’una nova calçada més estreta, a la mateixa alçada de les voreres, amb paviment bituminós. Un dels punts més significatius serà la supressió de l’aparcament al carrer, donat que per la seva estretor dificulta la circulació rodada i de vianants, així com la instal·lació de diversos elements de mobiliari urbà: jardineres, bancs, lluminàries, entre d’altres, que permetran assolir un caràcter de nucli històric per a la via i afavorir la seguretat dels vianants.

En aquesta proposta també es contemplen la formació d’una canalització d’aigües pluvials soterrada, actualment inexistent; la connexió dels desguassos de pluvials de cada casa a la xarxa general, i el soterrament de les instal·lacions aèries existents, com ara el cablejat elèctric.
Marisa Méndez-Vigo, regidora d'Urbanisme
Marisa Méndez-Vigo, regidora d'Urbanisme
Marisa Méndez-Vigo, regidora d'Urbanisme
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla