Notícies
Foto: L'Arc Serveis
19 de març del 2024
‘EcoVida Sostenible’ guanya el III Concurs de Projectes Socials per a gent gran de la URV
L'Arc Serveis de Roda de Berà ha lliurat el premi a l'estudiant de Treball Social Mònica Marín i Galí
L'Arc Serveis, que és l’empresa que gestiona el centre de dia de gent gran Marinada de Roda de Berà, ja ha lliurat el premi del III Concurs de Projectes Socials per a gent gran de la Universitat Rovira i Virgili (URV). Ho ha fet en el marc de l'acte de la XVII Jornada del Dia Mundial del Treball Social de la Facultat de Ciències Jurídiques de la universitat. El projecte guanyador, dotat amb 500 euros, ha estat ‘EcoVida Sostenible’, de l'estudiant del curs de Grau en Treball Social de la URV, Mònica Marín i Galí.

La iniciativa es basa en la promoció d’un estil de vida sostenible connectat a la natura amb la creació de programes que fomentin la pràctica d’hàbits ecològics, conscienciació ambiental, participació comunitària i reciclatge a la llar. En un principi, amb el projecte es treballaran diferents activitats adaptades a persones grans en domicilis, com tallers de reciclatge, petits horts, cuina sostenible i d’aprofitament, dinàmiques a l'exterior o píndoles formatives en la creació dejardins sostenibles.

I és que amb aquest projecte es treballen molts objectius alhora, com són la socialització, tot compartint espais amb altres persones; la formació per adaptar-se a la conscienciació ambiental; la millora de la salut física i psíquica; el treball de la reminiscència; el fet d’ocupar un espai de temps lliure, que comporta reduir la soledat no volguda; i l’adquisició de comportaments saludables.

La proposta guanyadora es posarà en funcionament en breu per part de l'empresa de serveis assistencials. Aquesta experiència pilot tindrà el seguiment tant del personal de Servei d'Assistència a Domicili (SAD) com de la resta de professionals.
Social
Et recomanem
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la zona verda de davant del Castell
Programa complet a: www.altafulla.cat
Festival Altacústic
19 i 20 de juliol a la plaça de l'Església i la plaça del Pou
Programa complet a: www.altacustic.cat
MNACTEC Bus
26, 27 i 28 de juliol al carrer Atzavares
+ info i reserves a: mnactec.cat/ca/exposicio-detall/mnactec-bus
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla