Notícies
Foto: URV
18 de març del 2024
El Museu Virtual de la Guerra Civil amplia el fons
El catedràtic de la URV Joan Maria Thomas participa en aquest projecte que dona a conèixer el conflicte militar i el seu impacte i ja ha rebut més de 70.000 visites
El primer Museu Virtual de la Guerra Civil (MVGCE) es consolida implementant una segona fase de desenvolupament. Des de la seva inauguració, el 15 de setembre de 2022, ha doblat els fons i ha inclòs traduccions d’alguns continguts al català i al francès, que ja es podien consultar en anglès i en castellà. Des que es va obrir l’han visitat més de 70.000 persones que han pogut trobar-hi una gran quantitat de recursos sobre el conflicte, acompanyats d’informació planera però rigorosa que els contextualitza.

El catedràtic de la URV, Joan Maria Thomas, és un dels fundadors i promotors del projecte, i també ha participat en aquesta segona fase d’expansió, coordinant la nova galeria dedicada a la Guerra Civil a Catalunya. A més, s’hi ha incorporat una galeria dedicada a la guerra a Euskadi —accessible també en basc—; una galeria oberta amb fotografies, cartes, documents, medalles i històries relacionades amb la guerra aportades per particulars, i una galeria global amb recursos internacionals amb referències a països com la Xina, Austràlia, Hongria, l’Argentina, Irlanda, Bèlgica, el Marroc, el Canadà, Suïssa i el Regne Unit. Properament els autors preveuen incorporar més països a aquesta llista. I també es pot accedir a 486 entrevistes del Banc Audiovisual de Testimonis, fruit d’un acord amb el Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya.
Social
Et recomanem
Revetlla de Sant Joan
23 de juny a partir de les 21h a la zona verda del Castell
Programa complet a: www.altafulla.cat
Taller 'Educació sexual i literatura'
25 de juny a les 17h al museu etnogràfic
Inscripcions al Whatsapp: 608 589 530
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Programa complet a: www.altafulla.cat
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla