Notícies
Foto: Ajuntament d'Altafulla
13 de març del 2024
S’obre el termini perquè la ciutadania presenti al·legacions a l'expedient per canviar els límits de terme entre Altafulla i Tarragona
Els afectats tenen temps fins l’11 de juny per comunicar les esmenes. Aleshores serà el torn de les administracions, que tindran 60 dies més
Aquest dimecres 13 de març el Butlletí Oficial de la Província de Tarragona (BOPT) publica l'expedient relatiu a l'alteració del terme municipal entre Altafulla i Tarragona que el Ple de l’Ajuntament va aprovar en sessió extraordinària el passat 22 de febrer. D'aquesta manera, la proposta de modificació territorial entre ambdues poblacions al sector de la Plana del Vinyet, que afecta una superfície de 70 hectàrees, se sotmet a exposició pública.

El coalcalde d’Altafulla, Jordi Molinera, ha explicat que ara comença el termini perquè els afectats puguin formular al·legacions i suggeriments a l’expedient en qüestió. Aquest és de 60 dies hàbils i finalitzarà l’11 de juny, ja que es comptabilitza a partir de l’endemà de la publicació oficial. A més a més, el batlle ha manifestat als micròfons de l’emissora municipal que en aquest període els veïns i veïnes afectats són qui principalment poden presentar al·legacions a la proposta. Molinera ha insistit que poden ser negatives però també positives; i de fet, perquè vagin en aquesta línia el consistori té previst celebrar diverses reunions amb els titulars de les finques que podrien arribar a canviar de terme municipal.

Aquest és un primer període de 60 dies per tal que la ciutadania pugui presentar les al·legacions que consideri oportunes a l’expedient que fa referència a l’alteració del límit de terme municipal que proposa l’Ajuntament d’Altafulla. I després vindrà un segon període, també de 60 dies hàbils, ha explicat el coalcalde, en què qui s’hauran de manifestar seran les administracions pertinents, com són l’Ajuntament de Tarragona, la Diputació i el Consell Comarcal. Amb tot, Jordi Molinera novament s’ha mostrat obert a mantenir una reunió amb el consistori tarragoní per tal de poder arribar a un acord.

A Altafulla Ràdio Jordi Molinera ha explicat que han optat per separar el període d’al·legacions en dos blocs, un per a la ciutadania i un altre per a les institucions, i evitar així “denúncies d’error administratiu”. En aquest sentit el coalcalde ha comunicat que fer els tràmits alhora i en paral·lel “amb una Llei que no és del tot clara” seria córrer més del compte, segons han recomanat a l’equip de govern.
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la zona verda de davant del Castell
Programa complet a: www.altafulla.cat
Festival Altacústic
19 i 20 de juliol a la plaça de l'Església i la plaça del Pou
Programa complet a: www.altacustic.cat
MNACTEC Bus
26, 27 i 28 de juliol al carrer Atzavares
+ info i reserves a: mnactec.cat/ca/exposicio-detall/mnactec-bus
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla