Notícies
12 de febrer del 2024
Els usuaris i guies del programa ‘Xerrem junts’ d’Altafulla celebren una calçotada de germanor
La cita ha servit per donar a conèixer les tradicions catalanes i del territori a aquelles persones nouvingudes que estan aprenent a parlar català
L’edició actual del programa ‘Xerrem junts’ porta en marxa a Altafulla des del passat mes d’octubre. I és tan bona la relació que s’ha establert entre totes les persones que en formen part, una quarantena en total, que aquest cap de setmana ha portat la iniciativa a fer una passa més. Perquè si tothom que hi pren part, tant usuaris com guies lingüístics, el que fa habitualment és xerrar i conversar per començar a expressar-se en català i fer-ho de manera fluida, aquest cop la xerrameca ha estat al voltant d’una taula preparada per dinar. I més concretament, per celebrar una calçotada.

Aquests cursos de conversa estan impulsats per l'Ajuntament d'Altafulla, de la mà de la Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana (CAL), l'Associació de Professionals i Estudiosos de la Llengua Catalana (APELLC) i del Consell Comarcal del Tarragonès (CCT). L’objectiu de la iniciativa és que les persones nouvingudes i aquelles que no s'atreveixen a parlar la llengua perdin la por i la vergonya a fer-ho, però que alhora també s’apropin a les tradicions catalanes i del territori. És en aquest marc, ha explicat la coordinadora de guies lingüístics del Xerrem, Danina Martínez, que s’ha organitzat la cita gastronòmica.

Tots els participants han quedat molt satisfets de l’àpat malgrat la ventada i el fred d’aquest cap de setmana, ha explicat Danina Martínez a Altafulla Ràdio. De fet, algunes persones fins i tot desconeixien els calçots i la trobada social que significa una festa d’aquesta tipologia. Uns productes de la terra que fins i tot s’han combinat amb menges típiques d’altres països, com el cuscús, elaborat pels mateixos usuaris del curs. A l’àpat de germanor també hi ha pres part la regidora d’Educació d’Altafulla, Eva Martínez, qui ha destacat els vincles i unions que s’estableixen en aquesta mena d’activitats.

El programa ‘Xerrem junts’ va posar-se en marxa a Altafulla tot just ara fa cinc anys i des d’aleshores ha donat molt bons resultats. I és que en tan sols un curs, moltes persones ja són capaces d’arribar a mantenir una conversa en català sense dificultats.

En aquesta edició la trobada és setmanal i en diferents grups conduïts per un guia. Es fa tant els matins com a les tardes, de manera que s’adapta a la disponibilitat de tothom. L'activitat és totalment gratuïta.
Danina Martínez, coordinadora de guies lingüístics de 'Xerrem junts'
Eva Martínez, regidora d'Educació d'Altafulla
Social
Et recomanem
La vida de les elits vota Tàrraco
14 d'abril d'11h a 12:30h a la vil·la romana dels Munts
Venda d'entrades a: www.mnat.cat/entrades
Fira de Sant Jordi
23 d'abril de 10h a 20h a l'avinguda Marquès de Tamarit
Programa de St. Jordi complet a: www.altafulla.cat
15a Cursa 1 de maig
1 de maig a partir de les 9:45h des de la Via Augusta
Organitza: Atletes d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla