Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
12 de febrer del 2024
L’àrea de Protecció Animal d’Altafulla instal·la una vintena de papereres en el marc de la campanya ‘El gos és teu, recull o paga’
L’Ajuntament assegura que des de la seva posada en marxa, el passat octubre, ha notat un canvi de comportament dels titulars de mascotes
L’Ajuntament d’Altafulla ha instal·lat a la via pública una vintena de papereres específiques per a dipositar-hi els excrements dels gossos. Ho ha fet en el marc de la campanya ‘El gos és teu, recull o paga’, un eslògan que és ben visible al mateix dispositiu, d’un color blau molt vistós, que alhora facilita bosses per les deposicions dels animals amb un dispensador.

D’aquesta manera s’apel·la directament als propietaris de gossos a recollir els excrements que els animals dipositen als carrers quan surten a passejar. I de fet, la regidora de Protecció Animal d’Altafulla, Eva Martínez, ha explicat que és una mesura que s'ha impulsat per evitar que qualsevol vianant pugui trepitjar les cagarades. Alhora, l’acció pretén mantenir la via pública neta i agradable de cara a la ciutadania.

L'obligatorietat de recollir els excrements dels gossos és un precepte que es recull en l'ordenança de civisme i el seu incompliment pot comportar sancions de 900 euros. En aquest sentit, Eva Martínez ha animat a la ciutadania a fer-ne un bon ús. Un comportament, val a dir, que segons la mateixa regidora de Protecció Animal d’Altafulla ha millorat força des que al mes d’octubre passat es posessin en marxa diverses campanyes encarades en aquest àmbit, com per exemple la que s’emmarcava en la nova Llei de benestar animal.

La campanya per sensibilitzar sobre la necessitat de ser cívics al carrer i amb les mascotes també s'ha fet arribar a les escoles, juntament amb la informació sobre les derivades de la nova Llei. Des de l’Ajuntament d’Altafulla s’insisteix que des de ben petit tothom ha de saber tenir cura d'una mascota així com recollir els seus excrements i llençar-los a la brossa.
Eva Martínez, regidora de Protecció Animal d'Altafulla
Eva Martínez, regidora de Protecció Animal d'Altafulla
Social
Et recomanem
La vida de les elits vota Tàrraco
14 d'abril d'11h a 12:30h a la vil·la romana dels Munts
Venda d'entrades a: www.mnat.cat/entrades
Fira de Sant Jordi
23 d'abril de 10h a 20h a l'avinguda Marquès de Tamarit
Programa de St. Jordi complet a: www.altafulla.cat
15a Cursa 1 de maig
1 de maig a partir de les 9:45h des de la Via Augusta
Organitza: Atletes d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla