Notícies
Foto: Govern de Catalunya
09 de febrer del 2024
La pagesia obté el compromís polític per instar a la Generalitat a revisar les restriccions d'aigua, reduir la burocràcia i agilitzar el pagament d’ajuts
Unió de Pagesos ha convocat una altra jornada de protesta, dimarts que ve, i avança que bloquejarà els accessos al Port de Tarragona
La pagesia obté el compromís polític per instar a la Generalitat a revisar les restriccions d'aigua, reduir la burocràcia i agilitzar el pagament d’ajuts

(09.02.24) Unió de Pagesos ha convocat una altra jornada de protesta, dimarts que ve, i avança que bloquejarà els accessos al Port de Tarragona

Després de la històrica mobilització de dimecres, amb més de 2.000 tractors paralitzant Barcelona, aquest dijous una representació de la pagesia s’ha reunit amb els partits al Parlament de Catalunya. El sector ha aconseguit el compromís de les formacions polítiques per instar a la Generalitat a revisar les restriccions d'aigua, reduir la burocràcia i agilitzar el pagament d’ajuts.

L'acord amb el PSC, ERC, JxCat, la CUP, els Comuns i Cs s’ha segellat en una proposta de resolució que es portarà a la mesa. Un dels representants dels manifestants, Joan Rius, ha parlat de la necessitat de simplificar tots els tràmits burocràtics que han de fer i també ha reclamat que es paguin les ajudes pendents, que en altres comunitats autònomes ja s’han liquidat.

Amb els pagesos mobilitzats a les portes del Parlament aquest dijous, el conseller d'Acció Climàtica, David Mascort, s'ha compromès a treballar plegats amb el sector per trobar solució al seu malestar.

Tot i haver sortit satisfets de la reunió al Parlament, el representant dels pagesos, Joan Rius, ha assegurat que la lluita continua.

De fet, la setmana vinent, concretament dimarts, Unió de Pagesos ha convocat una altra jornada de protesta. En el cas del Camp de Tarragona, el sindicat té previst tancar els accessos al Port de Tarragona. El coordinador territorial del sindicat agrari, Pere Guinovart, n’ha parlat en una entrevista al programa en xarxa d’aquesta casa ‘Carrer Major’.

Dimarts vinent també hi tornarà a haver marxes lentes i talls a les autopistes. I el dia 21 de febrer la protesta es traslladarà a Madrid.
Joan Rius, representant dels pagesos
David Mascort, conseller d'Acció Climàtica
Pere Guinovart, coordinador d'Unió de Pagesos al Camp de Tarragona
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla