Notícies
Foto: Ajuntament de Roda de Berà
09 de febrer del 2024
Les rues de Carnaval del Baix Gaià amb més participació se celebraran a Torredembarra i Roda de Berà
La Pobla de Montornès va encetar la festivitat el cap de setmana passat, i Salomó i Creixell l’organitzaran el 17 de febrer
Les celebracions de Carnaval continuen aquest cap de setmana al Baix Gaià. Després que la Pobla de Montornès inaugurés aquesta festivitat tan assenyalada a la subcomarca amb la rua del passat dissabte, Altafulla, Torredembarra i Roda de Berà agafen ara el relleu.

A la Torre, les rues comptaran amb 18 carrosses després que la de Banyeres del Penedès i la d’Albinyana, que inicialment hi havien de prendre part, s’hagin donat de baixa. Pel que fa a les comparses, en seran 4, amb la incorporació d’una altra del mateix municipi. En total, doncs, hi participaran finalment unes 1.700 persones tant de la Torre com també provinents de Roda de Berà, la Nou de Gaià i el Vendrell.

La Gran Rua del dissabte començarà a partir de les 20h. des de l’avinguda Pompeu Fabra i recorrerà diversos carrers del centre del poble. L’endemà diumenge, i com ja és tradició, les disfresses es traslladaran a Baix a Mar, amb una rua que iniciarà a les 12h. i passarà pel passeig marítim.

I a Roda de Berà també hi haurà diverses rues entre dissabte i diumenge. Dissabte serà el torn de l’habitual rua de platja al Roc de Sant Gaietà, a partir de les 12h., que comptarà amb 8 carrosses. I n’hi haurà exactament el doble, un total de 16, a més d’una comparsa, en la Gran Rua pel centre del poble que tindrà lloc a partir de les 18h. Set de les carrosses seran de Roda de Berà, i la resta provindran d’altres municipis com l’Arboç, Torredembarra, Altafulla, El Vendrell, Banyeres del Penedès, la Pobla de Montornès i Albinyana. Tot plegat farà que sumin més de 1.200 participants.

Pel que fa al Carnaval a la subcomarca, després d’aquest cap de setmana tan intens, altres poblacions el celebraran el dissabte 17 i diumenge 18 de febrer. És el cas, per exemple, de Salomó i Creixell.
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla