Notícies
02 d'octubre del 2014
L'Institut de les Dones presenta una aplicació per construir el nomenclàtor dels carrers amb nom de dona de Catalunya
A Altafulla només hi ha un carrer que té nom de dona, el carrer Santa Marta
Segons ha assegurat la presidenta de l'ICD, Montse Gatell, aquest nou instrument "facilitarà que es detecti i es corregeixi la flagrant discriminació que representa que els personatges il·lustres d'una localitat siguin gairebé sempre masculins". La nova eina permet identificar sobre el mapa de Catalunya els carrers que tenen nom de dona de cada localitat. A hores d’ara hi ha 1.246 carrers registrats. A Altafulla només Santa Marta té nom de dona.

Al Baix Gaià són més els municipis que disposen de vials amb nom de dona. El que més amb diferencia és Roda de Berà: Rosa Sensat, Frederica Montseny, Montserrat Roig, Maria Aurèlia Capmany, Mercè Rodoreda, Dolores Ibàrruri, Rosalía de Castro, Simone de Beauvoir, Victòria dels Àngels, Marie Curie, Virginia Wolf, Elisenda de Montcada, Maria Callas, Margarida Xirgu, i Caterina Albert.

També en disposa El Catllar: Mercè Rodoreda, Montserrat Roig, Frederica Montseny, Elisenda de Montcada, Maria Aurèlia Capmany, Margarida Xirgu, i Violant d'Hongria.

A Vespella de Gaià en són dos: Rosalía de Castro i Margarida Xirgu. A Torredembarra, Rosalia Rovira; i a Creixell, Gala Placídia.
Social
Et recomanem
Per a informacions oficials sobre el coronavirus:
Web: www.canalsalut.gencat.cat/coronavirus
Per a consells i última hora actualitzada sobre el coronavirus:
Facebook, Twitter i Telegram: @salutcat / Instagram: @salut_cat
Ajuda a majors de 60 anys i col·lectiu de risc a Altafulla:
Telèfon: 977 650 008
Per a consells i última hora actualitzada a Altafulla:
Facebook: @ajuntament.altafulla / Twitter: @ajAltafulla