Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
28 de novembre del 2023
Altafulla posa en valor el poder de la música sobre la salut de les persones
El 16 de març celebrarà una jornada amb científics, músics i terapeutes per compartir els avenços en aquest àmbit i traslladar-ho a la població en general
La integració de la música com a complement en les teràpies de salut en diferents nivells està assolint cada cop més protagonisme. Fins i tot l'any passat el Congrés dels Diputats va aprovar una declaració institucional per donar un impuls a la inclusió de la música en l'atenció sanitària, però la iniciativa encara es troba a les beceroles. Amb tot, aquestes pràctiques s'estenen en àmbits com la rehabilitació neurològica, l'acompanyament en sessions de quimioteràpia o bé en l'àmbit de l'educació especial, en les teràpies per persones amb capacitats diverses.

En tots aquests terrenys hi ha persones especialistes que compten amb una experiència àmplia que posaran en comú a Altafulla en una jornada destinada a posar en valor els poder curatiu de la música i els beneficis que té sobre la salut de les persones. Un d'ells serà l'altafullenc Jordi Jauset, neurocientífic i músic, autor d'investigacions sobre aquesta temàtica. Jauset destaca com es produeix la música i l'impacte com a estimulador que té en el nostre cervell.

Un altre dels professionals que serà present en la jornada serà el professor de l'Escola de Música d'Altafulla i també musicoterapeuta en diversos centres d'educació especial, Ricardo Alba. Alba destaca els efectes beneficiosos de la música en les emocions dels alumnes amb necessitats educatives especials i amb síndromes i trastorns diversos.

Diferents especialistes del món de la ciència, la música i la psicologia seran presents a Altafulla el pròxim 16 de març en una jornada que tindrà lloc al Casal Municipal La Violeta i que inclourà, com no podia ser d'una altra manera, sessions musicals a més de taules rodones, xerrades i tallers. Es tracta d'una iniciativa organitzada per les àrees de Salut i Educació de l'Ajuntament d'Altafulla, com destaca la primera tinent d'alcaldia i responsable d'aquestes àrees, Eva Martínez.
Jordi Jauset, músic i neurocientífic
Ricardo Alba, professor de música i terapeuta
Eva Martínez, primera tinent d'alcaldia d'Educació i Salut
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla