Notícies
Foto: L'ARC Serveis
17 de març del 2023
L'estudiant Andrea Trillas guanya el II Concurs de Projectes Socials per a la gent gran de la URV
L'Arc Serveis, que gestiona el Centre de Dia Marinada de Roda de Berà, ha entregat del guardó en el marc de la col·laboració amb la universitat
L'Arc Serveis ha fet entrega aquest dijous 16 de març del Premi del II Concurs de Projectes Socials per a gent gran de la Universitat Rovira i Virgili (URV) en l'acte de la 6a Jornada en motiu del Dia Mundial del Treball Social de la Facultat de Ciències Jurídiques de la universitat. El projecte guanyador, dotat amb 500 euros, ha estat 'Les TIC com a eina per reduir l'aïllament social de la gent gran', de l'estudiant Andrea Trillas Mora.

El projecte es basa en la creació de plataformes a través de les TIC, com ara grups mitjançant espais digitals o amb tauletes, mòbils, whatsapp, videotrucades, entre d'altres. Aquests estaran formats per persones majors, que poden crear xarxes socials, de formació contínua per al desenvolupament de les habilitats amb les noves tecnologies, o bé participar en dinàmiques i activitats (tallers, xerrades, grups d'afinitats).

La proposta es posarà en funcionament en breu en aquells municipis on l'ARC hi presta els seus serveis, com per exemple a Altafulla, on ja està en marxa la prova pilot d'assistents virtuals per a la gent gran o dependent.

De fet l'entrega del guardó es va fer en el marc de la commemoració del Dia Mundial del Treball Social, una jornada que es va completar amb el balanç del funcionament del projecte guanyador el 2022: "Els assistents virtuals per a promoure l'autonomia i l'envelliment actiu" amb Alexa en diferents domicilis. Un projecte, la prova pilot del qual es va iniciar a Altafulla.
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla