Notícies
Foto: Shutterstock
24 de gener del 2023
La pandèmia consolida el model de turisme a prop de casa
Una recerca de la URV demostra que amb la Covid-19 ha reaparegut el terme "staycation", un turisme local i sostenible
Un equip investigador del Departament de Gestió d'Empreses de la URV està treballant en la reaparició de l' "staycation", un fenomen creat durant la crisi financera del 2008 i que ha tornat a ser d'ús comú amb la pandèmia de la Covid-19.

Arran de l'obligatorietat de quedar-se a casa, a causa de les restriccions de mobilitat durant el confinament, la població ja fa més de dos anys que opta pel turisme nacional i les "staycations".

Els resultats del darrer estudi mostren que, encara que la població optés per destinacions a prop del seu lloc de residència o fins i tot en el seu propi municipi, intentaven aconseguir una distància psicològica, per exemple, allotjant-se a hotels. Amb aquesta decisió evitaven la quotidianitat, la monotonia i les tasques habituals de la llar. Una evidència que demostra aquest fenomen és la quantitat de temes i cerques a internet relacionats amb hotels.

L'estudi també comparteix una anàlisi del concepte "staycation", el qual assenyala que no ha parat de créixer des que es va generalitzar durant la crisi financera i que ara s'ha accelerat. S'espera que encara sigui popular els següents anys.
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla