Notícies
Foto: Arxiu
04 de gener del 2023
Els forners de Tarragona i l'Ebre fan una aturada energètica per la situació "preocupant" que viu el sector
Els gremis de Tarragona, Baix Camp i Tortosa s'uneixen a la campanya estatal 'Que no s'apagui el Nadal'
La Federació provincial de forners de les comarques de Tarragona i l'Ebre s'ha unit aquest dimarts a la campanya estatal 'Que no s'apagui el Nadal'. Durant quinze minuts, més d'una cinquantena de fleques i forns han apagat els llums i han tancat les portes, una aturada energètica amb la qual el sector ha volgut mostrar el seu rebuig a l'encariment desmesurat dels preus de l'energia. L'augment de les despeses energètiques podria comportar el tancament "imminent" de moltes empreses del sector, segons alerta el president del Gremi de Forners de Reus i el Baix Camp, Ramon de la Fuente. Els costos de producció s'han encarit en més d'un 60% i "'la situació és insostenible", com denuncia De la Fuente.

A les dotze del migdia d'aquest dimarts, centenars de forns de tot l'estat espanyol han apagat els llums dels seus locals per reivindicar la situació "preocupant" que viu el sector des que va augmentar el preu de l'energia.

Es tracta de la segona aturada energètica que porten a terme els forners - la primera va ser el passat 28 d'octubre - i que s'emmarca dins la campanya 'Que no s'apagui el Nadal'. I és que s'ha fet amb la voluntat de subratllar la importància del sector en períodes festius com aquesta època de l'any en què forns i pastisseries concentren més demanda.

Ramon de la Fuente, lamenta que la situació energètica actual hagi comportat el tancament de diversos forns al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. Els forners alerten que si les administracions no els donen una resposta "urgent", moltes empreses del sector "podrien plantejar-se la seva continuïtat".

De la Fuente denuncia que les mesures del govern espanyol per fer front a la crisi es dirigeixin a les grans empreses industrials però que, "incomprensiblement, encara no incloguin eines de suport a les micro, petites i mitjanes fleques i pastisseries".
Ramon de la Fuente, president del Gremi de Forners de Reus i el Baix Camp
Ramon de la Fuente, president del Gremi de Forners de Reus i el Baix Camp
Social
Et recomanem
Concert de gralles pels 50 anys dels Castellers d'Altafulla
10 de juny a les 20:00h. a l'Era de l'Ixart
Organitza: Castellers d'Altafulla
Torneig benèfic de Quidditch
10 i 11 de juny de 09:00h. a 17:00h. a l'estadi municipal
Més informació a: altafulla.cat
XXIII Nit de Bruixes
30 de juny i 1 de juliol de 18:00h. a 00:00h.
Més informació a: altafulla.cat
Agenda Cultural i Programació a la sala La Violeta
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Entrades disponibles a: lavioleta.sacatuentrada.es