Notícies
Foto: Arxiu - Altafulla Ràdio
03 de gener del 2023
El ple extraordinari per debatre el retorn de les competències delegades a la Junta de Govern d'Altafulla serà el 16 de gener
La sessió va ser sol·licitada per EINA-ERC, PSC i el regidor no adscrit, per reincorporar al debat plenari els projectes més importants per a la vila
La majoria de l'oposició al Ple de l'Ajuntament d'Altafulla ha forçat la celebració d'una sessió extraordinària per debatre en exclusiva sobre el retorn al Ple de les competències delegades a la Junta de Govern Local. La petició, feta a principis de desembre, ha complert els terminis reglamentaris sense que es faci la convocatòria per part de l'equip de govern i així la sessió ha quedat convocada de manera automàtica per al pròxim 16 de gener a les 12h.

En aquesta es vol fer efectiu el retorn de les competències que a principis del mandat es van delegar a la Junta de Govern Local per facilitar i agilitzar la tramitació de certs projectes destacats. Ara, però, amb el canvi de govern i la seva situació en minoria, amb només la presència d'Alternativa Altafulla, alguns representants de l'oposició consideren que és "poc democràtic" que aquestes decisions les prenguin tan sols aquests quatre regidors. Des del principal grup al plenari, l'EINA-ERC, consideren, a més, que hi ha "manca de transparència" en el govern. Posen d'exemple l'aprovació, per part de la Junta de Govern, d'un projecte d'envergadura com és la reforma integral de la piscina. En aquests casos "és preceptiu convidar a la resta de grups del plenari perquè hi puguin assistir si ho desitgen, tot i que no tenen vot", segons ha explicat el portaveu dels republicans, Jordi Molinera, qui ha lamentat que en aquella ocasió no els haguessin convidat.

Per la seva banda, des del govern mantenen la seva sorpresa per la petició feta des de l'EINA-ERC, PSC i el regidor no adscrit, Xavier Rofas, ja que els republicans no van adoptar aquesta mesura quan es va demanar a través d'una moció presentada per Alternativa l'octubre del 2021. Aleshores la moció va ser aprovada amb els vots a favor de tots els grups, excepte l'EINA, quan aquests últims també estaven en minoria al govern. El regidor d'Hisenda, Francesc Farré, assegura que els sembla "curiós" que ara es demani el mateix quan no es va fer efectiu quan els republicans ostentaven el govern.

La sessió plenària tindrà lloc el pròxim dilluns dia 16 de gener a les 12h. Es podrà seguir en directe des de la sala de plens del consistori o a distància a través del canal Youtube de l'ajuntament d'Altafulla o en aquesta emissora.
Jordi Molinera, portaveu de l'EINA-ERC
Francesc Farré, regidor d'Hisenda d'Altafulla
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla