Notícies
Foto:Consorci d'Aigües de Tarragona
29 de novembre del 2022
Aigües d'Altafulla s'embarcarà en un procés de digitalització integral del servei a través d'una convocatòria d'ajudes dels fons europeus
El projecte té un cost de 443.000 euros i contempla la intervenció en els sistemes d'aigua potable, clavegueram i drenatge urbà que gestiona la companyia
El Ple de l'Ajuntament d'Altafulla ha aprovat per unanimitat l'adhesió d'Aigües d'Altafulla a una subvenció per la digitalització integral del servei. Poder concórrer a aquesta subvenció implica que existeix un projecte pel qual l'empresa mixta farà un salt qualitatiu important pel que fa a la digitalització íntegra dels seus processos de treball.

Des de l'equip de govern s'ha defensat la millora que ha de suposar la mesura que calcula suposi una inversió de 443.000 euros. En bona part (306.000€) finançats pels fons de la subvenció a què s'acull, en el marc del Pla de Recuperació , Transformació i Resiliència (PERTE) del Ministeri per a la Transició Ecològica i sufragats pels Next Generation europeus. Ho ha destacat la regidora de Medi Ambient Marisa Méndez-Vigo.

Per la seva banda des de l'EINA-ERC, el portaveu Jordi Molinera ha valorat l'oportunitat que representa aquesta digitalització perquè comporta obtenir unes dades valuoses sobre el servei i la possibilitat d'aplicar aquestes informacions en àmbits com les polítiques d'habitatge. Això sí, ha instat a crear la figura d'un gestor de dades, o licitar aquest servei, donat el gran volum d'informacions que es comencen a bellugar a l'administració.

Aquest punt de l'ordre del dia ha prosperat per unanimitat, com tots els altres excepte la moció presentada per l'EINA-ERC i el regidor no adscrit Xavier Rofas respecte a l'autodeterminació i amnistia dels represaliats.

La moció s'ha aprovat amb els vots a favor dels cinc regidors de l'EINA, del regidor no adscrit, Xavier Rofas, del regidor de Junts per Altafulla, Hèctor López Bofill, i del regidor d'Alternativa, Jaume Sánchez. Els tres regidors restants de l'equip de govern s'han abstingut, igual que la regidora d'Ara, Natalia Sanz. Mentre que la regidora del PSC, Imma Morales, hi ha votat en contra.
Marisa Méndez-Vigo, regidora de Medi Ambient d'Altafulla
Jordi Molinera, portaveu de l'EINA
Social
Et recomanem
Concert de presentació del disc 'Hello sun', d'Olga Pes
24 de febrer a les 20h a La Violeta
Venda d'entrades a: www.eventbrite.com
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
25 de febrer a les 11h des del Club Marítim d'Altafulla
Informació i reserves al 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
Aula universitària de gent gran: el temple de la Sagrada Família
27 de febrer a les 18h a l'Esplai de la Gent Gran d'Altafulla
Reserves al 689 72 49 07
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla