Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
28 de novembre del 2022
Altafulla apunta a 3-4 anys per fer un projecte amb la UPC "amb l'objectiu d'instal·lar un espigó" a la costa
Amb la intervenció de Costes, a principis de l'any vinent, es vol projectar la creació de geotubs que protegeixin el parc de Voramar i arranjar el passeig marítim
L'Ajuntament d'Altafulla vol encarregar a la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) un projecte per cercar solucions per als embats dels temporals a la platja i la preservació de la sorra. Es tracta d'una tasca que es desenvoluparia durant uns 3 o 4 anys, segons ha explicat l'equip de govern en una audiència pública que ha tingut lloc aquest dissabte al consistori. Així, el projecte preveu la realització de diversos estudis durant 2 o 3 anys sobre els corrents marins i els onatges a raó de 17.000 euros cada estudi. Una quantia que costejaria inicialment el mateix consistori a través d'una partida que s'incorporarà al pressupost del 2023. Aquests treballs, com ha explicat la regidora de Medi Ambient Marisa Méndez-Vigo, es volen iniciar ja aquest mes de gener i "tenen com a objectiu a la llarga la instal·lació d'un espigó" a la costa altafullenca.

Des del consistori s'ha explicat com han evolucionat els contactes i reunions amb responsables de Costes de l'Estat i de la Generalitat per encarrilar la millora i preservació de la platja d'Altafulla i es lamenta el retard que pateix un estudi del Ministeri sobre el litoral entre Roda de Berà i Tarragona. Asseguren igualment que aquest estudi aniria encaminat a la implantació d'espigons.

Mentre s'espera a la resolució tant de l'estudi de Costes com del projecte del Laboratori d'Enginyeria Marítima (LIM) de la UPC, el que es vol és actuar "de manera immediata" per protegir la zona del parc de Voramar, amb un sistema de tubs de sorra i vegetació que anirien ensorrats davant la costa i que haurien de frenar els embats de les onades. Una instal·lació que comptaria amb el vistiplau de Costes i que es vol fer cap al març o l'abril.

Aquesta actuació forma part del projecte global de Voramar i Camí de Ronda que també està en previsió. Igualment, s'ha acordat amb Costes de l'Estat la creació d'un reservori de sorra, durant la primavera, per poder fer aportacions a la platja a l'estiu. A més, s'insisteix que aquesta sorra hauria de venir del Port de Torredembarra o bé del Vinyet. Per altra banda, s'ha anunciat que Costes arranjarà el passeig marítim al gener i que s'ha assegurat al consistori que "no hi ha perill d'esfondrament".
Marisa Méndez-Vigo, regidora de Medi Ambient d'Altafulla
Marisa Méndez-Vigo, regidora de Medi Ambient d'Altafulla
Marisa Méndez-Vigo, regidora de Medi Ambient d'Altafulla
Social
Et recomanem
Diada de les Cultures
13 de juliol a les 18h a la plaça del Pou
Amb C. de Vilafranca, X. de Tgn, Vella de Valls i C. d'Altafulla
Festival Altacústic
19 i 20 de juliol a la plaça de l'Església i la plaça del Pou
Programa complet a: www.altacustic.cat
MNACTEC Bus
26, 27 i 28 de juliol al carrer Atzavares
+ info i reserves a: mnactec.cat/ca/exposicio-detall/mnactec-bus
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla