Notícies
Foto: Arxiu - Altafulla Ràdio
08 de novembre del 2022
El Ple de l'Ajuntament d'Altafulla debat aquest dimecres sobre el futur de la Violeta i la residència per a la gent gran
Es farà en una sessió extraordinària a instàncies d'EINA-ERC i PSC, que busquen continuar els tràmits iniciats aquest mandat respecte a ambdós equipaments
Aquest dimecres a les 12h està previst celebrar a l'Ajuntament d'Altafulla un ple extraordinari que se centrarà en el futur de dos equipaments municipals. Un de ja existent, com és la Violeta, i l'altre en fase d'ideació i projecte, com és el de la residència o centre de dia per a la gent gran. El plenari és, doncs, gairebé monogràfic, ja que el seu ordre del dia només consta de dos punts, les dues mocions presentades per l'Esquerra Independentista d'Altafulla-ERC i pel PSC.

Pel que fa a la moció sobre la Violeta, aquesta insta l'equip de govern a continuar els tràmits per facilitar que l'equipament pugui esdevenir en un futur una sala polivalent, permetent que s'hi puguin celebrar actes tant amb públic a peu dret com assegut. Per això seria necessari obrir una nova sortida d'emergència que requereix l'expropiació d'uns terrenys privats adjacents a l'edifici municipal. Es tracta d'uns tràmits feixucs i que els impulsors de la moció, volen accelerar per permetre "que el nou govern que sorgeixi de les urnes el 2023, pugui executar aquest projecte", segons explica el portaveu de l'EINA, Jordi Molinera.

Pel que fa a la residència, els tràmits a realitzar serien uns altres i tenen una envergadura més gran. Tant des de l'EINA com des del PSC asseguren que ja es compta amb un projecte de viabilitat econòmica i un altre de viabilitat arquitectònica que donaria el vistiplau a aquest equipament que es voldria construir a l'àmbit de la Cabana. Amb aquests dos documents sobre la taula es vol que continuïn els tràmits per poder avançar en la redacció d'un projecte per la residència. Un equipament del qual la portaveu del PSC es mostra convençuda que és necessari per a la vila.

Si bé des de la resta de l'oposició i també des del govern es mostren convençuts de la necessitat d'un equipament d'aquestes característiques per a Altafulla, el cert és que la moció que es presenta aquest dimecres no és clar que compti amb els suports necessaris per prosperar. De fet, l'alcaldessa Montse Castellarnau qualificava la petició d'aquest ple com de "vergonya" perquè "hi ha qüestions més urgents" a abordar en la gestió municipal.

Aquest és el segon ple extraordinari forçat des de les files de l’oposició per debatre sobre una qüestió concreta. I que es convoca de manera automàtica. El primer va ser el 3 de febrer, impulsat per tots els grups, excepte l’EINA, i s’hi va debatre sobre l’ús de l’Esplai de la Gent Gran. Ara el motiu i els impulsors en són uns altres, també actualment l’oposició, en aquest cas l’EINA i el PSC, que també va signar la petició pel de principis d’any.

El ple d’aquest dimecres tindrà lloc a les 12h a la sala de plens municipal i es podrà seguir en directe per Altafulla Ràdio i pel canal Youtube de l’Ajuntament.
Jordi Molinera, portaveu de l'EINA
Inma Morales, regidora del PSC a Altafulla
Montse Castellarnau, alcaldessa d'Altafulla
Social
Et recomanem
Pleamar Vintage Market
18 i 19 de maig al parc de Voramar
Programa complet a: www.pleamarmarket.com
Diada castellera de primavera
19 de maiga les 12:30h a la plaça Martí Royo
Amb: Nois de la Torre, Xiquets de Cambrils i C. d'Altafulla
Festival Tarraco Viva
19 de maig a les 12:30h a la pineda de l'Era del Senyor
Més informació a: www.tarracoviva.com
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla