Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
07 de novembre del 2022
Els Castellers d'Altafulla clouen la temporada amb el 4 de 7, el 5 de 6 i el 3 de 6 amb el pilar en la diada de Festa Major
Els liles en fan un balanç positiu i li posaran la cirereta per Sant Martí amb el pilar per les escales, que estrenarà un segon pis femení
Els Castellers d'Altafulla han tancat la temporada aquest diumenge amb una diada de Festa Major que esperaven amb candeletes perquè és la diada de casa, la de Sant Martí i la que poden omplir la plaça amb més facilitat. El dia, meteorològicament parlant, acompanyava i malgrat els entrebancs, la jornada es va superar amb nota. Es voldria haver dut a plaça la clàssica de 7 que es va poder veure al Concurs de Castells a Torredembarra, però el 3 de 7 no va acabar de sortir tot i intentar-lo en dues ocasions, potser, com ha explicat el cap de colla dels liles, Pruden Moreno, en aquesta emissora, possiblement per manca de confiança arran d'una caiguda recent, en la sortida a Tarragona.

Amb tot, els Castellers d'Altafulla no van defallir i el 3 que no va sortir va deixar pas al 4 de 7, que va sumar a la primera ronda, el 5 de 6 i el 3 de 6 amb el pilar. Per completar amb un pilar de 5, com és habitual. Una actuació que Moreno qualifica de positiva perquè es va poder tornar a sortir de plaça amb els castells descarregats.

Descarregar els castells que es duen a plaça és, de fet, la prioritat dels Castellers d'Altafulla, que valoren molt positivament tota la temporada precisament per haver assolit aquest repte amb les 14 actuacions realitzades enguany, a excepció de la caiguda en el 3 de 7 de la diada dels Xiquets de Tarragona el passat 22 d'octubre.

Tot i haver tancat ja la temporada, doncs, queda la cirereta final del pastís, que serà aquest divendres en el dia gran de la Festa Major, per Sant Martí, quan realitzaran el pilar per les escales. Un pilar que tenen força ben treballat, que han d'acabar d'assajar aquest dimarts i en el que enguany, per primera vegada comptaran amb un segon pis femení. La presència d'una castellera en aquest punt del pilar de quatre fa que aquest sigui una mica més lleuger i més baix, cosa que facilita la seva subjecció per part dels baixos i la pinya, segons ha explicat Moreno.

Pel que fa a la diada de diumenge, les colles convidades, Xiquets de Tarragona i Bordegassos de Vilanova van sortir de plaça també assolint i descarregant els castells plantejats, tots de set pisos. Amb el 3, el 5 i el 4 de 7 dels matalassers i el 4 de 7 amb el pilar, el 4 de 7 i el 3 de 7 dels del Garraf. A més dels pilars.
Pruden Moreno, cap de colla dels Castellers d'Altafulla
Pruden Moreno, cap de colla dels Castellers d'Altafulla
Social
Et recomanem
Concert de presentació del disc 'Hello sun', d'Olga Pes
24 de febrer a les 20h a La Violeta
Venda d'entrades a: www.eventbrite.com
Visita guiada a la desembocadura del riu Gaià
25 de febrer a les 11h des del Club Marítim d'Altafulla
Informació i reserves al 655 486 115 i joan@hortdelasinia.com
Aula universitària de gent gran: el temple de la Sagrada Família
27 de febrer a les 18h a l'Esplai de la Gent Gran d'Altafulla
Reserves al 689 72 49 07
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla