Notícies
Foto: Ajuntament d'Altafulla
07 de novembre del 2022
Aquest dilluns s'ha posat en marxa el nou sistema de la recollida porta a porta a la Vila Closa
Cal atendre el calendari per treure les diferents fraccions al carrer, l’orgànica es recull cada dia i s’incorporen més carrers al servei
Aquest dilluns 7 de novembre ha entrat en funcionament el nou sistema del servei de recollida de brossa porta a porta existent a la Vila closa d’Altafulla. Un servei que es reformula per millorar la selecció de les deixalles alhora que es busca “ordenar” els carrers, que podien acollir diferents deixalles de forma indiscriminada i indistintament del dia per una certa “lleugeresa” dels veïns i també del servei en aquesta recollida. Es tracta, segons la regidora de Medi Ambient, Marisa Méndez-Vigo, d'assolir una selecció "acurada" dels residus.

Com explica Méndez-Vigo en la nova dinàmica s'estableixen així uns dies per recollir determinades fraccions, envasos, vidre i cartó, a més del rebuig i de l'orgànica que aquesta última sí que es recollirà cada dia de dilluns a dissabte. A més dels bolquers, que continuarà amb el sistema actual.

Per la seva banda, el tècnic del projecte de recollida porta a porta, Ton Aymemí, assegura que els nous cubells permetran disposar d’una imatge més ordenada i neta dels carrers. Un de petit per a l’orgànica, que podrà sortir cada dia de dilluns a dissabte i un de més gran per l'altra la resta de fraccions, que anirà variant de contingut segons el dia. Alhora, s'amplia també la freqüència de recollida.

Aymemí ha explicat que amb aquesta mesura i també l'ampliació a nous carrers on s'actuarà, confien a millorar els nivells de reciclatge a Altafulla. Uns nivells que es troben vora el 50% tot i que es tracta de reciclatge brut, amb impropis, cosa que cal evitar per arribar a assolir els nivells marcats per la Unió Europea, d'un 55% al 2025.

Des del consistori van iniciar a finals del mes d’octubre una campanya informativa i un repartiment de cubells per a les famílies incloses en el servei porta a porta per tal que, quan es posi en marxa aquest dilluns, tothom en pugui fer ús. En qualsevol cas hi ha cubells a disposició dels veïns que encara no els tinguin a les oficines de la plaça del Pou.
Marisa Méndez-Vigo, regidora de Medi Amient d'Altafulla
Social
Et recomanem
Diada castellera de Sant Jordi
20 d'abril a les 18h a la plaça del Pou
Amb: Colla C. de SPiSP, Xicots de Vilafranca i C. d'Altafulla
Fira de Sant Jordi
23 d'abril de 10h a 20h a l'avinguda Marquès de Tamarit
Programa de St. Jordi complet a: www.altafulla.cat
15a Cursa 1 de maig
1 de maig a partir de les 9:45h des de la Via Augusta
Organitza: Atletes d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla