Notícies
Foto: Protecció Civil
02 de novembre del 2022
Simulacre d'accident químic al Camp de Tarragona, aquest dimecres
La prova afecta 65.000 habitants de Tarragona, la Canonja, Vila-seca, Salou i Reus i té el seu eix en el confinament de la població
Ha arribat el dia. El simulacre d'accident químic de Protecció Civil es du a terme aquest dimecres 2 de novembre, a partir de les 18.30h, i afecta 65.000 persones del Camp de Tarragona. Es tracta del simulacre amb població més gran que s'ha fet mai a Catalunya, i estan cridats a participar-hi habitants de Tarragona, la Canonja, Vila-seca, Salou i Reus.

La hipòtesi de sinistre és una fuita de clor en una empresa del polígon petroquímic sud, amb un abast de tres quilòmetres. El director territorial de Protecció Civil, Joan Ramon Cabello, diu que han plantejat un dels escenaris més greus possibles.

El simulacre durarà entre 10 i 15 minuts, i els veïns i veïnes s'han de confinar a casa així que sonin els avisos. Si es dona el cas que passegen pel carrer, hauran d'entrar en l'edifici que tinguin més a prop. En aquest sentit, des de Protecció Civil demanen la col·laboració de tothom, inclòs equipaments municipals i comerços.

El simulacre també servirà per estrenar el sistema d'alertes a telèfons mòbils. L'exercici començarà a les 18.30h, i finalitzarà a les 18.45h, aproximadament.
Joan Ramon Cabello, director de Protecció Civil a Tarragona
Social
Et recomanem
Neurona Fest, festival de comèdia i ciència d'Altafulla
3 i 4 de febrer, al Casal Auditori la Violeta
Entrades disponibles a https://lavioleta.sacatuentrada.es/ca
Art al carrer
Diumenge 5 de febrer, de 10 a 15h, a l'Era del Senyor
Organitza Col·lectiu d'Art al carrer
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla
Programació a la sala La Violeta
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Entrades disponibles a https://lavioleta.sacatuentrada.es/ca