Notícies
Foto: Arxiu
31 d'octubre del 2022
El personal administratiu de l'Ajuntament d'Altafulla podrà teletreballar dos dies a la setmana si així ho sol·licita
El reglament on es regula aquesta nova modalitat passa pel ple aquest dilluns tot i que la mesura ja s'està aplicant al consistori
L'Ajuntament d'Altafulla assumirà les disposicions de les diferents lleis estatals i nacionals sobre teletreball per aplicar en el seu funcionament quotidià una modalitat de teletreball que permeti al personal desenvolupar les seves tasques de manera telemàtica dos cops a la setmana. Es tracta d'una mesura que ha anat agafant cada cop més raó de ser, sobretot arran de la pandèmia de la Covid, quan la possibilitat de fer teletreball va esdevenir una obligació per a molts treballadors, sobretot en l'administració pública.

Ara, amb aquest precedent i vistes les possibilitats d'èxit d'aquesta modalitat, s'opta per establir uns dies a la setmana en què el personal del consistori pugui treballar des de casa sense que això afecti la tasca que du a terme. Es tracta de personal, això sí, que efectivament pugui fer la seva feina de manera telemàtica, bàsicament personal administratiu.

L'alcaldessa Montse Castellarnau assegura que aquests dies de teletreball s'han repartit de manera que es garanteixi una presencialitat a les oficines de l'Ajuntament que continua sent necessària per facilitar la tasca i la interrelació entre departaments i també amb els regidors que gestionen el dia a dia del consistori. Tot i això, es proposen dilluns i divendres com a dies per poder fer teletreball d'una manera organitzada i garantint la presència d'un gruix de treballadors.

La mesura, que ja s'aplica, estarà regulada per un nou reglament que passa pel ple aquest dilluns i, entre altres, pretén afavorir la conciliació de la vida laboral, personal i familiar; avançar i aprofundir en una cultura del treball basada en la flexibilitat, l'autonomia i la responsabilitat personal i orientar el treball cap als resultats, en comptes de fer-ho envers les hores d'estada en el lloc de feina i fomentar el model organitzatiu d'administració electrònica i l'optimització de recursos. Tot plegat, garantint la qualitat i la quantitat dels seus serveis als usuaris.

Per acollir-se a aquesta modalitat, el treballador ho haurà de demanar i haurà de comptar amb el vistiplau del seu cap, que valorarà la viabilitat de la proposta i s'ajustarà el calendari de dilluns i divendres i al mateix horari que s'adopta de manera presencial.

Per fer teletreball caldrà que aquest es pugui fer efectivament sense alterar la feina encomanada i es requeriran també uns coneixements bàsics d'informàtica i ofimàtica per tal de realitzar les tasques precises de manera telemàtica.
Montse Castellarnau, alcaldessa d'Altafulla
Montse Castellarnau, alcaldessa d'Altafulla
Social
Et recomanem
Revetlla de Sant Joan
23 de juny a partir de les 21h a la zona verda del Castell
Programa complet a: www.altafulla.cat
Taller 'Educació sexual i literatura'
25 de juny a les 17h al museu etnogràfic
Inscripcions al Whatsapp: 608 589 530
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Programa complet a: www.altafulla.cat
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla