Notícies
Foto: Arxiu
31 d'octubre del 2022
La bassa de laminació i llacuna litoral del Puntet d'Altafulla no rebrà els fons del Next Generation
Des del govern s'apunta a la "deficiència tècnica" del projecte presentat per l'anterior executiu local, però es confia a rebre ajuts de l'ACA per tirar endavant l'actuació
El projecte de bassa de laminació del Puntet d'Altafulla per fer front a les avingudes d'aigua de la riera no forma part dels seleccionats per rebre les ajudes del fons Next Generation als que es va presentar en l'àmbit del foment de la biodiversitat. El projecte, que preveia transformar la bassa prevista inicialment en el mandat anterior en una llacuna litoral, no ha rebut una puntuació suficient per part dels avaluadors dels ajuts europeus. Una circumstància que fa pensar als responsables del consistori altafullenc que el motiu del rebuig hauria estat una "deficiència tècnica", és a dir, que no es comptava amb un assessorament tècnic adient per redactar el nou document que es va presentar a la convocatòria. Així ho ha assegurat la regidora de Medi Ambient, Marisa Méndez-Vigo.

Méndez-Vigo, ha lamentat que "l'anterior govern rebutgés la subvenció que l'ACA ja havia donat en el seu moment per dur a terme el projecte inicial". A partir d'aquesta nova situació, l'Ajuntament d'Altafulla tornarà a presentar el projecte inicial de bassa de laminació del Puntet per reduir les inundacions al barri marítim, redactat per l'enginyeria SET, de l'enginyer Rafel Cabré, i recuperar el finançament de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). I mantenint el volum de la bassa que es contemplava en el primer projecte, ja que el segon, elaborat sota el govern de l'EINA preveia una reducció de la seva capacitat d'un 33%. Per Méndez-Vigo, és important atendre les derivades mediambientals del projecte però també garantir l'efectivitat de la bassa.

Méndez-Vigo ha explicat que en les pròximes setmanes es reunirà amb responsables de l'ACA per valorar la inclusió del projecte de la bassa de laminació en alguna subvenció de l'ens i intentar fer-ho de la manera més ràpida possible. La bassa de laminació tindria una capacitat total de 42.200 m3 amb un pressupost d'execució d'un milió d'euros que hauria de finançar la mateixa ACA.
Marisa Méndez-Vigo, regidora de Medi Ambient d'Altafulla
Marisa Méndez-Vigo, regidora de Medi Ambient d'Altafulla
Social
Et recomanem
Concert del cicle Altafujazz amb Xavi Díaz Grup
1 d'abril a les 20:00h. a la pallissa de l'Era del Senyor
Organitza: OilJazz
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 d'abril a partir de les 10:00h. a l'Era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
VI Pleamar Vintage Market
8 i 9 d'abril al parc de Voramar i entorns
Organitza: Associació Cultural Pleamar
Agenda Cultural i Programació a la sala La Violeta
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Entrades disponibles a: lavioleta.sacatuentrada.es