Notícies
Foto: Ajuntament de Tarragona
19 de setembre del 2022
La cooperativa altafullenca NIU dissenya uns tapagots per a les festes de Santa Tecla
Les artesanes estudien ara obrir una nova línia de productes que posaran a l'abast del públic en general a través de la venda al detall en botigues i el web
Les festes de Santa Tecla es poden gaudir amb més seguretat, sobretot en l'àmbit de l'oci nocturn, gràcies a una iniciativa sorgida des d'Altafulla. Es tracta de la proposta de la cooperativa artesana NIU, que es dedica a dissenyar i confeccionar productes tèxtils per a diferents usos com el marxandatge o la puericultura, entre altres.

En aquesta ocasió, la dissenyadora Rebeca Luciani i l'artesana tèxtil, Noemí Ferret, han elaborat una petita eina que, malauradament, últimament s'ha convertit en un element necessari per evitar agressions a les dones. Es tracta d'un tapagots per evitar que algú pugui abocar droga o alguna substància nociva en les begudes de les noies per fer que aquestes perdin el coneixement. El tapagots és molt fàcil de col•locar i es pot portar tant al canyell com al cabell, ja que, alhora, és un lligacua. Ho explica la Noemí Ferret.

Ferret ha posat en valor el fet que l'Ajuntament de Tarragona hagi pensat en una cooperativa de proximitat, sostenible i ètica com és NIU per atendre aquesta demanda, a més de poder dissenyar també la cartelleria de la campanya 'Respecta', que acompanya la iniciativa.

Pel que fa als projectes en marxa, Ferret ha detallat les diferents línies d'actuació que estan desenvolupant actualment com aquesta última dels tapagots, el marxandatge del seguici popular o els packs de benvinguda als nadons, que ja es donen en diferents municipis, com ara Altafulla, Creixell i Amposta, a més de l'Espluga de Francolí, que s'hi unirà aviat.

Ferret confia en poder continuar oferint el pack de benvinguda a Altafulla per l'any vinent i comptar amb la complicitat de més ajuntaments que se sumin a la proposta. Igualment, ha avançat a Altafulla Ràdio que s'ha obert una nova línia de producció relacionada també amb el món dels més petits i que es podrà adquirir al detall. És a dir que no serà un producte destinat a administracions o entitats sinó que el públic en general els podrà comprar en determinades botigues i també a través del seu web www.niucoop.cat
Noemí Ferret, membre de la Cooperativa NIU
Noemí Ferret, membre de la Cooperativa NIU
Social
Et recomanem
Pleamar Vintage Market
18 i 19 de maig al parc de Voramar
Programa complet a: www.pleamarmarket.com
Diada castellera de primavera
19 de maiga les 12:30h a la plaça Martí Royo
Amb: Nois de la Torre, Xiquets de Cambrils i C. d'Altafulla
Festival Tarraco Viva
19 de maig a les 12:30h a la pineda de l'Era del Senyor
Més informació a: www.tarracoviva.com
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla