Notícies
Foto: Altafulla Ràdio (Arxiu)
16 d'agost del 2022
El Museu Etnogràfic d’Altafulla ha reobert portes aquest estiu amb visites fins al setembre
De la mà dels voluntaris i voluntàries, l’espai obre els dissabtes i diumenges de 18.30h a 20.30h
El Museu Etnogràfic d’Altafulla torna a oferir visites durant l’estiu, i fins al mes de setembre. La tasca dels voluntaris i les voluntàries que s’encarreguen d’obrir l’espai és fonamental, una vegada més, perquè els veïns i els visitants el puguin visitar, i sobretot conèixer la història i l’ús dels objectes que conté.

Un dels voluntaris i membre del Centre d’Estudis d’Altafulla, Narcís Carulla, ha recordat que el museu feia quasi dos anys que estava tancat per la pandèmia. Com a mínim pel que fa a la possibilitat de visitar-lo, ja que l’espai s’havia obert anteriorment per a altres activitats i esdeveniments.

Les vacances dels veïns i veïnes d’Altafulla, i l’estada dels veïns de segona residència i la gran quantitat de visitants que hi vénen a passar l’estiu, són el millor argument per obrir el Museu Etnogràfic. Com argumenta Carulla, els voluntaris sempre hi seran per respondre preguntes i ajudar en el que requereixi l’usuari, però “el museu ja té indicacions i les coses parlen per si soles”, ha sentenciat.

L’espai suposa un lloc ideal per conèixer la història recent i etnogràfica dels oficis de Catalunya”, recorda Carulla. Pel que fa a Altafulla, els tres elements que són propis del museu són el banc d’oficis, i els apartats dedicats a les sínies i al món de la pedra.

El Museu Etnogràfic, a la Pallissa de l’Era del Senyor d’Altafulla, es pot visitar els dissabtes i diumenges, de 18.30h a 20.30h, amb entrada gratuïta. Durant la Fira d’Artesans, que comença aquest dijous i finalitza diumenge, romandrà obert els quatre dies en el mateix horari.
Narcís Carulla, voluntari del Museu Etnogràfic
Narcís Carulla, voluntari del Museu Etnogràfic
Social
Et recomanem
Art al carrer: mercat d'art d'Altafulla
2 de juny de 10h a 15h a l'era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
22è Aplec de sardanes 'Vila d'Altafulla'
9 de juny durant tot el dia al parc del Comunidor
Organitza: Associació Altafulla Sardanista
XXIV Nit de Bruixes d'Altafulla
28 i 29 de juny a la plaça de l'Església i voltants
Organitza: Ajuntament d'Altafulla
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla