Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
05 d'agost del 2022
“Èxit de públic aclaparador” en l’inici del 35è FIM d’Altafulla
El diumenge arriba la segona proposta amb el reusenc Roger Morelló amb un format de recital per a violoncel sol
La 35a edició del Festival Internacional de Música d’Altafulla ha començat aquest dijous 4 d’agost amb “un èxit de públic aclaparador”. Són les paraules del regidor de Cultura, Hèctor López Bofill, que definia així la imatge de la plaça de l’Església amb totes les cadires ocupades –algunes afegides a darrera hora-, per presenciar el concert ‘Quan la música es creua amb el flamenc’.

L’edil ha dit que la bona resposta del públic és un auguri de l’èxit general que tindrà la present edició el FIM, quant a les entrades i els abonaments. En aquest sentit, ha assegurat que el festival sorprèn en cada edició, i que probablement hauran d’ampliar l’aforament en més d’una ocasió.

La proposta del ‘Dúo fortecello’ format per la violoncel·lista Anna Nalecz-Mikulska, el pianista Philippe Argenty, i de la ballarina Cécile Cappozzo, ha delectat els presents a l’icònic indret d’Altafulla. El director artístic del FIM, Albert Sardà, ha remarcat que la d’aquest dijous és una de les actuacions que respon “a la unificació de criteris per a la gent”, que es pretén des de l’organització.

Els diferents criteris que posen en comú els responsables expliquen l’èxit del FIM d’Altafulla. En aquest sentit, Sardà ha reconegut que hi ha dues visions diferents. D’una banda, la de l’altre director artístic, Claudi Arimany, “amb músiques de sempre”, i de l’altra la seva, “amb més novetats”.

El segon concert del FIM d’Altafulla tindrà lloc aquest diumenge 7 d’agost, a les 22h, a la plaça de l’Església. El públic gaudirà del talent del violoncel·lista de Reus, Roger Morelló.

En un format de recital per a violoncel sol, la proposta del músic mostrarà la força i la versatilitat d'aquest instrument al llarg dels segles. El viatge començarà pels seus fonaments: J.S. Bach, creador, a través d'una extensa obra, d'un precedent que va canviar la forma de compondre per aquest instrument, tota una "bíblia del violoncel sol". El recorregut culminarà amb compositors contemporanis que han explorat nous vessants i límits de la música.
Hèctor López Bofill, regidor de Cultura
Albert Sardà, codirector artístic del FIM d'Altafulla
Social
Et recomanem
Pleamar Vintage Market
18 i 19 de maig al parc de Voramar
Programa complet a: www.pleamarmarket.com
Diada castellera de primavera
19 de maiga les 12:30h a la plaça Martí Royo
Amb: Nois de la Torre, Xiquets de Cambrils i C. d'Altafulla
Festival Tarraco Viva
19 de maig a les 12:30h a la pineda de l'Era del Senyor
Més informació a: www.tarracoviva.com
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla