Notícies
Foto: URV
05 de juliol del 2022
Altafulla acull una sessió d'un curs internacional de la Càtedra UNESCO d'Habitatge de la URV
El curs compta amb més de 40 participants d'arreu del món i està dirigit a estudiants, professionals immobiliaris i tècnics i responsables de polítiques d'habitatge
Altafulla és una de les subseus d'un curs de caràcter internacional que ofereix la Càtedra UNESCO d'habitatge de la Universitat Rovira i Virgili en el marc del projecte europeu Housing + [plus].

La vila d'Altafulla hi prendrà part posant com a exemple la seva configuració urbanística, la línia de treball en la definició del creixement de l'entramat urbà o les polítiques d'habitatge impulsades des de l'Ajuntament. Es tracta de conèixer sobre el terreny aquells aspectes que s'estan estudiant en el marc del projecte i que mostren la realitat de l'habitatge a casa nostra.

Així la visita a Altafulla complementa les altres que s'estan fent al llarg de tota la setmana a Rus, Cambrils, L'Espluga de Francolí i la mateixa ciutat de Tarragona, on es duen a terme les sessions teòriques.

N'ha parlat a Altafulla Ràdio la investigadora postdoctoral de la Càtedra d'Habitatge de la UNESO, Gemma Caballé, qui també ha destacat les ponències que tindran lloc a la nostra vila, basades en la relació entre la tecnologia i el mercat immobiliari.

L'objectiu d'aquest projecte és millorar la formació acadèmica al sector immobiliari i de l'habitatge entre professionals, responsables de política d'habitatge i estudiants de postgrau mitjançant materials formatius amb un contingut interdisciplinari i internacional. De fet, el que es pretén és testejar els diferents materials formatius que es desenvolupen en el projecte per poder-los validar i que siguin duts a la pràctica en l'àmbit acadèmic. Són les sessions que es duen a terme a la seu de la Càtedra, a Tarragona, com ha explicat Caballé.

Aquest curs internacional compta amb més de 40 participants, entre estudiants i experts, d'Irlanda, Polònia, Alemanya, Colòmbia, Luxemburg, Xina, Bèlgica i de diverses parts d'Espanya. Els seus perfils són diversos però tots ells vinculats a diferents sectors de l'habitatge: agents immobiliaris, estudiants, tècnics d'oficines públiques d'habitatges, tercer sector, etc. Per tant, hi haurà no només un intercanvi de polítiques d'habitatge des de la perspectiva dels diferents països sinó també les diferents perspectives de diferents sectors de l'habitatge implicats des d'agents immobiliaris, notaris, registradors de la propietat, entre d'altres.

Cal recordar que la Càtedra d'Habitatge de la URV ha estat la responsable, recentment de definir una planificació en matèria d'habitatge per a Altafulla, un dels motius pels quals el curs també farà parada aquí, si bé en el marc del curs no es tractarà específicament aquest document.
Gemma Caballé, investigadora postdoctoral Càtedra UNESCO Habitatge URV
Gemma Caballé, investigadora postdoctoral Càtedra UNESCO Habitatge URV
Social
Et recomanem
Diada de les Cultures
13 de juliol a les 18h a la plaça del Pou
Amb C. de Vilafranca, X. de Tgn, Vella de Valls i C. d'Altafulla
Festival Altacústic
19 i 20 de juliol a la plaça de l'Església i la plaça del Pou
Programa complet a: www.altacustic.cat
MNACTEC Bus
26, 27 i 28 de juliol al carrer Atzavares
+ info i reserves a: mnactec.cat/ca/exposicio-detall/mnactec-bus
Agenda Cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla