Notícies
Foto: Google Maps
22 de juny del 2022
Les escoles d’Altafulla acaben amb bona nota un curs en què s’han hagut d’adaptar a canvis constants per la pandèmia
La represa del setembre s’albira amb la confiança que sigui amb plena normalitat però amb deures pendents pel que fa a les reivindicacions dels mestres
Entrades esglaonades, quarantenes, mascaretes, gel hidroalcohòlic, referent Covid, tests massius, grups bombolla,... Són conceptes que aquest curs encara han estat ben presents als centres educatius de casa nostra i que sortosament a poc a poc s’han anat abandonant, sobretot a partir del tercer trimestre. Enguany, però, la gestió de les escoles ha estat també una muntanya russa, amb canvis constants que han obligat a tothom, docents, alumnes i famílies a adaptar-se a tot el que vingués.

Així és com ho han viscut a les escoles La Portalada i El Roquissar d’Altafulla, que tanquen el curs aquest dimecres i que valoren positivament tot el que s’ha pogut fer per arribar fins aquí, malgrat les dificultats. Així ho ha expressat al programa ‘L’Hora local’ d’aquesta casa, la directora de La Portalada, Cristina González.

En la mateixa línia s’ha expressat el director de l’Escola El Roquissar, Germán Martínez, qui espera que l’estrès patit pels docents i per l’alumnat en aquests dos anys no passi factura. Igualment, espera que gràcies a la millora dels últims mesos, quan s’han recuperat activitats, al setembre es pugui començar amb forces recuperades i normalitat.

Una normalitat que també confia que es recuperi la Cristina González que apunta un altre dels cavalls de batalla que es presentaran el curs vinent, els canvis en el currículum i en el calendari imposats per Ensenyament i la manca de resposta a les reivindicacions del sector, que enguany ja ha viscut diverses mobilitzacions per aquest motiu.

Final de curs, doncs, amb alguna incertesa respecte al funcionament dels centres, però amb la voluntat de recuperar les dinàmiques prepandèmiques. Els alumnes d’Altafulla ja se’n van a casa aquest dimecres per descansar i gaudir de l’estiu, però amb la recomanació de mantenir els bons hàbits com la lectura i el repàs d’aquelles matèries que els han costat més al llarg del curs.
Cristina González, directora de l'Escola La Portalada
Germán Martínez, director de l'Escola El Roquissar
Cristina González, directora de l'Escola La Portalada
Social
Et recomanem
Mercat: Art al Carrer
3 de juliol de 19:00h. a 23:00h. a l'Era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
Altacústic: Festival de Música Independent d'Altafulla
15 i 16 de juliol a la plaça de l'Església i a la plaça del Pou
Informació i venda d'entrades a www.altacustic.cat
Rutes teatralitzades amb el científic Martí i Franquès
Cada 3r dissabte de mes a les 11:30h. des de l'Era de Ca l'Ixart
Informació i reserves: 977 651 426 i turisme@altafulla.cat
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla