Notícies
Foto: Ajuntament d'Altafulla
13 de maig del 2022
L’Ajuntament d’Altafulla inicia una campanya de detecció i captura de reines de vespa asiàtica
Fins a finals de maig s’instal·laran trampes de captura, que en cap cas generen risc per a les persones
L'Ajuntament d'Altafulla ha començat una campanya de detecció i captura de reines de vespa velutina, coneguda popularment com a vespa asiàtica. L’objectiu és detectar la presència de les reines i eliminar el nombre més gran d’individus que podrien donar lloc a nous nius al municipi. Així, s’ajuda a evitar els riscos que genera la seva presència en àrees habitades i la seva proliferació.

Per aquest motiu, fins a finals de maig, s’instal·len diverses trampes per capturar les reines d’aquestes vespes. Aquestes eines de captura en cap cas generen risc per a les persones perquè que un cop hi entren, les vespes ja no poden sortir.

Per assolir l’objectiu de la campanya és molt important que es respectin i no es manipulin les trampes col·locades. De moment, s’han capturat un total de 247 reines i 3 d'obreres. L'empresa encarregada dels treballs és Dàurica, serveis ambientals i biodiversitat.

La vespa asiàtica (Vespa velutina) és una espècie exòtica invasora originària d’Àsia que va ser detectada per primera vegada a Europa l’any 2004, a França. Posteriorment, l’any 2012 es va trobar a Galícia, al nord de Portugal, al País Basc i a Navarra. A Catalunya, primer va aparèixer a la Vall d’Aran i l’Alt Empordà, i després a la Garrotxa, la Selva i el Ripollès, iniciant així un procés d’expansió per diversos territoris del país.

La presència d’aquesta espècie invasora al nostre territori produeix importants afectacions a l’apicultura, en depredar sobre l’abella de la mel, però també sobre altres pol·linitzadors de conreus i flora silvestre. Igualment, té efectes sobre la salut pública, creant una percepció d’inseguretat en la població pel risc de les seves picades.
Social
Et recomanem
Mercat: Art al Carrer
3 de juliol de 19:00h. a 23:00h. a l'Era del Senyor
Organitza: Cercle Artístic d'Altafulla
Altacústic: Festival de Música Independent d'Altafulla
15 i 16 de juliol a la plaça de l'Església i a la plaça del Pou
Informació i venda d'entrades a www.altacustic.cat
Rutes teatralitzades amb el científic Martí i Franquès
Cada 3r dissabte de mes a les 11:30h. des de l'Era de Ca l'Ixart
Informació i reserves: 977 651 426 i turisme@altafulla.cat
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla