Notícies
13 de novembre del 2014
En marxa les Jornades de Nutrició a l’Escola La Portalada d’Altafulla
Els tallers se centraran en l’Etiquetatge d’Aliments, la Nutrició, i els Esmorzars Saludables, i seran impartits per Susanna Domingo
L’Escola La Portalada d’Altafulla i el Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona han posat en marxa aquest dimecres una nova edició de les Jornades de Nutrició, encaminades a ensenyar als més petits a comprar i a tenir una dieta saludable.

És el cinquè any consecutiu que s’engega la iniciativa al municipi. Una activitat, segons la responsable dels diferents tallers, la farmacèutica Susanna Domingo, molt consolidada al centre educatiu, i que rep molt bona acollida per part de l’alumnat i de les seves famílies.

Els tallers es destinaran enguany a l’Etiquetatge d’Aliments, a la Nutrició a Preescolar, i als Esmorzars Saludables. Aquests últims han estat els encarregats de donar el tret de sortida al projecte aquesta setmana amb els alumnes de 4t de primària, i es tornaran a repetir aquest divendres a les 10 del matí. L’activitat consisteix en donar a conèixer en què consisteix un esmorzar saludable, i la importància d’esmorzar a casa, i més tard, prendre alguna cosa a l’escola, fàcil de menjar i que ho complementi, com pot ser una ració de fruits secs o una peça de fruita, idoni per menjar a l’hora de l’esbarjo. També inclou un taller en què els alumnes elaboren exemples d’esmorzars saludables.

Pel que fa a les activitats de Nutrició, seran els alumnes de P5 qui les duran a terme en dues sessions. Els dies 18 i 20 de novembre a les 9 del matí. En aquest cas es treballa amb els infants a través de la piràmide dels aliments, de jocs per detectar les característiques organolèptiques dels aliments, i de l’explicació del conte de la lletera.

Quant als tallers de Nutrietiquetatge, són els alumnes de 6è els encarregats de dur-los a terme. Es tracta d’aprendre a llegir i a interpretar les etiquetes dels productes, i evitar la publicitat enganyosa. Les sessions tindran lloc els dies 25 i 27 de novembre a les 9 del matí.
Social
Et recomanem
Festival Di(vi)nes: Glòria Ganga i Raquel Lúa
9 d'octubre a les 21:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Associació Cultural Etcètera
Triatló popular: Just Tri-Altafulla
Dissabte 10 d'octubre
Més informació a justriseries.com/altafulla
Descobreix l'entorn natural d'Altafulla: els arbres d'interès
10 d'octubre a les 10:00h. des del Museu Etnogràfic
Informació i reserves al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia.com
Visita ‘La vida de les elits vora Tàrraco’
11 d'octubre a les 11:00h. a la vil·la romana dels Munts
Preu: 5 euros. Venda d’entrades a www.mnat.cat/entrades