Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
14 de gener del 2022
La rebaixa en el preu dels tests d'antígens, a màxim 2,94€, un alleugeriment per l'usuari i un maldecap per a les farmàcies
Es lamenta que la mesura no s'hagi pres amb anterioritat i denuncien la pèrdua d'ingressos amb un estoc ja adquirit a un preu superior
Els tests d'antígens costaran a partir d'aquest dissabte un màxim de 2,94 €. Un preu més ajustat tenint en compte que fins ara no hi havia regulació sobre el cost d'aquest producte i que al mercat te'n podries trobar d'entre 5 i 10 euros de mitjana per unitat. La mesura s'ha acollit amb satisfacció per part dels usuaris tot i que el preu encara dista molt del d'altres països on no arriben a un euro o directament són gratuïts.

En qualsevol cas, la venda de tests a l'Estat continuarà fent-se a les farmàcies i amb un preu que encara és elevat per a molts, tenint en compte que es tracta d'un producte que s'ha convertit en essencial, en els últims temps. Igualment aquesta regulació, ara, suposa un problema econòmic afegit per als despatxos farmacèutics que ja compten amb un estoc adquirit amb anterioritat a aquesta regulació i en alguns casos al doble del preu màxim al que ara el poden vendre. És el que denuncia la Susana Domingo, de la farmàcia Domingo d'Altafulla.

Domingo també celebra que s'hagi regulat el preu dels tests d'antígens però lamenta que s'hagi fet tard. Considera que caldria haver-ho fet quan es va veure que la demanda seria creixent.

Els tests d'antígens, doncs, tindran un cost màxim de 2,94€ a partir d'aquest dissabte després que es posessin a la venda lliurement a les farmàcies pels volts de juliol. No va ser fins al desembre, però, que la presència de la variant òmicron i la previsió dels àpats festius de Nadal fessin augmentar exponencialment tant la demanda com el preu d'aquesta eina diagnòstica.
Susana Domingo, farmacèutica
Susana Domingo, farmacèutica
Social
Et recomanem
Festival Tarraco Viva a Altafulla
22 de maig a les 11:30h. a l'Era del Senyor i Parc del Comunidor
Més informació del programa d'activitats a www.altafulla.cat
Diada castellera de primavera
22 de maig a les 12:30h. a la plaça Martí Royo
Amb X. del Serrallo, Nois de la Torre i Castellers d'Altafulla
Rutes teatralitzades amb el científic Martí i Franquès
Cada 3r dissabte de mes a les 11:30h. des de l'Era de Ca l'Ixart
Informació i reserves: 977 651 426 i turisme@altafulla.cat
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla