Notícies
Foto: Arxiu
11 de gener del 2022
Un centenar de projectes culturals de Tarragona es beneficiaran de nous ajuts de la Diputació
Es destinaran més d'1 MEUR en subvencions a empreses i autònoms del sector per tal de contribuir a reactivar-lo
Producció de documentals, pel·lícules, obres de teatre o exposicions; enregistrament de discos; edició de llibres o creació d'aplicacions digitals culturals. Són només alguns exemples de noves produccions vinculades a l'àmbit cultural que obtenen el suport de la Diputació de Tarragona. La institució supramunicipal acaba d'aprovar la concessió d'ajuts per import de 1.384.007,86€ que beneficien gairebé un centenar de projectes d'interès culturals impulsats per microempreses o professionals autònoms del sector cultural del Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i el Baix Penedès.

Es tracta d'uns ajuts que es van començar a convocar l'any 2020 en el marc del Pla de Xoc contra la pandèmia de Covid-19. Aleshores, van tenir com a objectiu ajudar els beneficiaris en les pèrdues que van tenir pel cessament temporal de la seva activitat ordinària arran de l'estat l'alarma i la pandèmia, així com reactivar el teixit productiu del sector a través de la realització dels projectes. La següent convocatòria, que ara s'ha resolt, s'ha centrat específicament en l'impuls a la producció mitjançant ajuts per a la realització de projectes culturals.

Altres novetats de la convocatòria són l'augment global de la partida destinada a aquests ajuts, que s'ha incrementat de 700.000€ respecte a l'anterior, i també l'increment de l'import màxim individualitzat de cada subvenció, que anteriorment era de 10.000€ i que ha passat a ser de 20.000€.

La presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó, ha destacat la importància d'aquests ajuts en la reactivació del sector cultural, un dels més tocats per la pandèmia, i reitera la necessitat de reforçar aquest àmbit per tal que esdevingui "un dels motors de la recuperació econòmica". La institució ja treballa en la convocatòria de nous ajuts per a microempreses i professionals pertanyents al sector cultural, que es farà pública al llarg d'aquest any 2022.
Social
Et recomanem
Festival Tarraco Viva a Altafulla
22 de maig a les 11:30h. a l'Era del Senyor i Parc del Comunidor
Més informació del programa d'activitats a www.altafulla.cat
Diada castellera de primavera
22 de maig a les 12:30h. a la plaça Martí Royo
Amb X. del Serrallo, Nois de la Torre i Castellers d'Altafulla
Rutes teatralitzades amb el científic Martí i Franquès
Cada 3r dissabte de mes a les 11:30h. des de l'Era de Ca l'Ixart
Informació i reserves: 977 651 426 i turisme@altafulla.cat
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla