Notícies
Foto: World Classical Music Awards
11 de gener del 2022
L'arpista i professora Esther Pinyol, reconeguda internacionalment pel primer treball del duet 'Blooming Duo'
La integrant de l'Associació d'Arpistes d'Altafulla es mostra satisfeta pel guardó i per l'al·licient que pot representar per als intèrprets
És professora de l'Escola Municipal de Música d'Altafulla i membre de l'Associació d'Arpistes de la vila i no para de rebre reconeixements pel seu virtuosisme amb una arpa entre les mans. És l'Esther Pinyol, que junt amb Ferran Carceller amb una marimba (instrument similar a un xilòfon), formen Blooming Duo. El conjunt de cambra que lideren aquests dos intèrprets ha aconseguit un nou reconeixement. Es tracta del primer premi dels World Classical Music Awards en categoria de Música de Cambra, un premi d'or que comparteix amb una desena més de formacions d'arreu del món que han rebut aquest reconeixement.

Per Pinyol, l'aposta del jurat d'aquest premi per Blooming Duo representa una "satisfacció molt gran" perquè dona una "empenta" a la formació, que tan sols té sis anys de trajectòria. Alhora, creu que representa un al·licient per als intèrprets d'instruments com l'arpa o la marimba per continuar treballant i trobar el seu lloc en la creació musical del país.

20220111_PINYOL_Reconeixement

Pinyol ha explicat que el treball premiat, que es titula 'Complicitats', és el primer que ha publicat Blooming Duo. Aquest presenta un recull d'obres creades per compositors catalans expressament per a la formació. En aquest sentit considera que el premi pot ser també una eina més per promocionar aquest duo entre tots aquells compositors que vulguin col·laborar amb ells i fer que les seves obres sonin amb la sonoritat de les cordes de l'arpa i la percussió de la marimba.

Tot i que hem pogut veure a Pinyol en diverses ocasions a Altafulla de la mà de l'escola de Música o l'Associació d'Arpistes, és cert que amb Blooming Duo encara no hi ha hagut l'oportunitat de poder-la escoltar. És, sens dubte, un dels desitjos personals de la intèrpret vilanovina per aquest 2022.
Esther Pinyol, intèrpret i professora d'arpa
Social
Et recomanem
Festival Tarraco Viva a Altafulla
22 de maig a les 11:30h. a l'Era del Senyor i Parc del Comunidor
Més informació del programa d'activitats a www.altafulla.cat
Diada castellera de primavera
22 de maig a les 12:30h. a la plaça Martí Royo
Amb X. del Serrallo, Nois de la Torre i Castellers d'Altafulla
Rutes teatralitzades amb el científic Martí i Franquès
Cada 3r dissabte de mes a les 11:30h. des de l'Era de Ca l'Ixart
Informació i reserves: 977 651 426 i turisme@altafulla.cat
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla