Notícies
Foto:
26 de novembre del 2021
Josep-Lluís Carod-Rovira ofereix aquest divendres a Altafulla una xerrada sobre el protestantisme als Països Catalans
És un acte que també serveix per celebrar els 10 anys de Mans per l’Acció Solidària i donar a conèixer el seu vessant protestant i evangèlic
L’Ajuntament d’Altafulla i Mans per l’Acció Solidària organitzen aquest divendres 26 de novembre una xerrada sobre ‘Història del protestantisme als Països Catalans’, a càrrec de l’exvicepresident del Govern i historiador, Josep-Lluís Carod-Rovira.

La responsable de Mans per l’Acció Solidària, Danina Martínez, ha explicat en declaracions a Altafulla Ràdio, que es tracta d’una proposta pensada per celebrar els 10 anys de la posada en marxa de l’entitat, que ha definit com a “social, protestant i evangèlica”.

Com ha reconegut, “molta gent desconeix què és el protestantisme ni que fa molts anys també hi havia molts protestants catalans”. Carod-Rovira és un especialista d’aquesta religió i la seva història, com ha constatat amb el llibre publicat el 2016, les recerques corresponents, i les xerrades i conferències que ha presentat des d’aleshores.

Per la seva part, el coalcalde d’Altafulla, Jordi Molinera, ha aprofundit més sobre la tasca de recerca realitzada pel vessant historiador de Carod-Rovira. Igualment, ha assegurat que és una satisfacció rebre’l a Altafulla perquè “és una persona amb molts coneixements, que podrà compartir amb els veïns”.

La xerrada ‘Història del protestantisme als Països Catalans’ està basada en el llibre, que el mateix Carod-Rovira va publicar el 2016 per commemorar els 500 anys de l’inici de la Reforma protestant, per Martí Luter a Wittemberg (Alemanya) el 1517. L’obra és capdavantera en aquest camp, tant pel tema estudiat com per l’àmbit territorial, objecte de la recerca. És una aproximació a les diverses denominacions protestants històriques a les Balears, Catalunya Nord, el País Valencià i el Principiat.

L’acte tindrà lloc aquest divendres a les antigues Escoles Teresa Manero, a partir de les 19.30h.
Danina Martínez, responsable de 'Mans per l'acció solidària'
Danina Martínez, responsable de 'Mans per l'acció solidària'
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
Portes obertes a la Finca Canyadell i al Sender dels Ratapatxets
5 de febrer a les 12:00h. a la Finca Canyadell
Més informació i inscripcions: www.gepec.cat
10a Marxa dels Castells del Baix Gaià
6 de febrer a les 09:00h. des de les eres del Castell
Més informació a: www.marxacastells.com
Rutes teatralitzades amb el científic Martí i Franquès
Cada 3r dissabte de mes a les 11:30h. des de l'Era de Ca l'Ixart
Informació i reserves: 977 651 426 i turisme@altafulla.cat
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla