Notícies
Foto: CCT
25 de novembre del 2021
Marisa Méndez-Vigo: “La situació continua sent greu perquè any rere any es repeteixen les xifres de dones assassinades”
La vicepresidenta del CCT creu que les escoles i les administracions “fan poc” per fomentar la igualtat i combatre la violència masclista
La violència masclista continua sent una de les grans xacres de la societat. Malgrat que hagi tingut més visibilitat, i que s’hagin incrementat les accions per fer-hi front, “la situació continua sent greu”. Són paraules de la vicepresidenta del Consell Comarcal del Tarragonès (CCT) i consellera delegada en l’àmbit de la dona, l’altafullenca Marisa Méndez-Vigo.

En l’entrevista al programa ‘L’Hora Local’ d’Altafulla Ràdio, Méndez-Vigo ha lamentat que “el nombre de dones assassinades sigui el mateix” any rere any. A més, ha apuntat a l’augment de la violència vicària, que els homes empren per fer mal a les dones a través dels seus fills.

La també regidora d’Alternativa Altafulla pensa que el treball que es fa a les escoles en aquest àmbit és insuficient. En aquest sentit, ha apuntat al fet que les activitats només siguin apostes personals dels centres, en comptes de ser obligatòries. Dit això, ha assegurat que “podem estar orgullosos perquè a les escoles d’Altafulla sí que es fa” i es treballa en aquesta línia.

Les administracions han de ser una part important en la lluita contra la violència masclista. No obstant això, els recursos que usen també són insuficients. Com ha destacat Marisa Méndez-Vigo, cal ampliar els diners dels pressupostos, que es dediquen a aquesta àrea “per ampliar les eines que es donen a les dones” quan són víctimes de violència de gènere.

Pel que fa al CCT, l’altafullenca ha reconegut que el pressupost que té és limitat per a executar grans accions, o fomentar les activitats a les escoles. De cara al 2022, això sí, introduirà a les biblioteques de la demarcació contacontes “que tinguin com a eix vertebrador la igualtat i la lluita contra la violència masclista”. Segons Marisa Méndez-Vigo, “és una manera d’arribar a tots els nivells d’edat entre els infants”.
Marisa Méndez Vigo, vicepresidenta del CCT
Marisa Méndez Vigo, vicepresidenta del CCT
Marisa Méndez Vigo, vicepresidenta del CCT
Social
Et recomanem
Portes obertes a la Finca Canyadell i al Sender dels Ratapatxets
5 de febrer a les 12:00h. a la Finca Canyadell
Més informació i inscripcions: www.gepec.cat
10a Marxa dels Castells del Baix Gaià
6 de febrer a les 09:00h. des de les eres del Castell
Més informació a: www.marxacastells.com
Rutes teatralitzades amb el científic Martí i Franquès
Cada 3r dissabte de mes a les 11:30h. des de l'Era de Ca l'Ixart
Informació i reserves: 977 651 426 i turisme@altafulla.cat
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla