Notícies
Foto: Policia Local d'Altafulla
24 de novembre del 2021
La pluja continua sense treva a Altafulla
El 112 ja ha rebut gairebé 400 trucades per incidències relacionades amb el temporal a la demarcació de Tarragona
L’episodi de pluja continua aquest dimecres, tal com havia indicat el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC). De fet, s’espera que acabi avui mateix, tot i que de moment segueix sense treva a Altafulla i la resta de la demarcació. Segons les darreres dades de l’Estació d’Observació Meteorològica Hort de la Sínia Tamarit, s’han recollit 24,5 litres d’aigua per metre quadrat en les 24 hores prèvies a les 8h d’aquest dimecres.

Les afectacions d’aquest dimarts al municipi han estat escasses, com ha explicat el caporal de la Policia Local d’Altafulla, Jordi Gil. Igual que dilluns, els agents han tancat l’accés a Baix a Mar per la rotonda del Puntet fins al vespre. A banda d’això, s’ha recollit alguna branca caiguda i s’ha tallat provisionalment el camí de la Nou per una lleu esllavissada.

Des de l’Ajuntament es demana seny i precaució mentre duri el temporal. Sobretot reduir la mobilitat, i evitar apropar-se a la platja i l’entorn per la gran intensitat de les onades, com ha remarcat el coalcalde d’Altafulla, Jordi Molinera.

A la demarcació de Tarragona, el 112 ja ha rebut 400 trucades per incidències relacionades amb el temporal de vent i pluja. El Tarragonès i el Baix Ebre són les comarques on s’han registrat més problemes.

Al Tarragonès, el 112 ha atès 120 trucades, la majoria per incidències relacionades amb la pluja. D’aquestes, una vuitantena s’han registrat a la ciutat de Tarragona on han arribat a caure 40 litres en només mitja hora. També destaquen els 38 litres en mitja hora caiguts a Constantí i els més de 22 a l’Espluga de Francolí. En alguns punts del territori la pluja ha anat acompanyada per pedra.

La previsió és que el temporal s’allargui fins aquest dimecres, i Protecció Civil manté activa l’alerta del pla Inuncat. Pel que fa al pla Ventcat, ha quedat en fase de prealerta. Segons el SMC, a la costa tarragonina es mantindrà el perill alt per acumulació i intensitat de pluja fins a mitja tarda.
Jordi Gil, caporal de la Policia Local d'Altafulla
Jordi Molinera, coalcalde d'Altafulla
Social
Et recomanem
6è Festival Divines: lletres, música i vi
30 de setembre a les 21:00h. a la plaça de l'Església
Organitza: Associació Cultural Etcètera
Descobreix l’entorn natural: itinerari pels arbres d’interès
1 d'octubre a les 10:00h. des del Museu Etnogràfic
Informació i inscripcions al 655 486 115 i a joan@hortdelasinia
Programació a la sala La Violeta
Octubre: Maria Arnal i Marcel Bagés + Ovelles
Entrades: lavioleta.sacatuentrada.es
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla