Notícies
Foto: ACN (Marta Casado)
23 de novembre del 2021
S’amplia l’ús del certificat covid a bars i restaurants, gimnasos i residències de gent gran
La mesura entraria en vigor aquest divendres sempre que el TSJC aprovi el nou pla redactat pel Govern
El Govern de la Generalitat ampliarà l’ús del certificat covid, que actualment es fa servir en l’oci nocturn, als restaurants, gimnasos i residències de la gent gran. Així ho ha anunciat aquest dimarts la portaveu del Govern, Patrícia Plaja. Ara, serà el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) qui avali o no el nou pla. Si la resposta és afirmativa, entrarà en vigència a partir d’aquest divendres.

El certificat covid s’haurà d’ensenyar per accedir als espais interiors dels bars i restaurants, independentment de l’aforament. Com dèiem, també als gimnasos i residències per a la gent gran, només per a les visites. De moment, queden exempts els teatres i cinemes, si bé Patrícia Plaja ha dit que no descarten estendre el certificat a equipaments culturals.

La decisió del Govern respon al creixement de l’índex de contagis de la pandèmia, que s’ha experimentat en les últimes setmanes. Al país, el risc de rebrot és de 220, mentre que el nombre d’ingressats a els UCI és de 119.

Per la seva banda, la Comissió de Salut Pública, on hi ha el Ministeri i les Comunitats Autònomes, estudia revisar els llindars de risc de la covid i tancar els bars a les 23h i els locals d’oci nocturn a la 1h.

Si s'aprova el document, amb la situació actual d’entre 100 i 300 casos per 100 mil habitants, l'Estat passaria d’un nivell de risc baix a un de mitjà. Això portaria a les restriccions horàries que acabem d’esmentar.

La proposta l'han elaborat tècnics de la Comissió de Salut Pública atès que algunes comunitats han demanat restriccions en aquesta línia.
Patrícia Plaja, portaveu del Govern
Social
Et recomanem
24a Fira d'Artesans
Del 18 al 21 d'agost de 18:00h. a 00:00h. a la zona de les eres
Organitza: Artesans d'Altafulla i Ajuntament d'Altafulla
35è Festival Internacional de Música d'Altafulla
Del 4 al 24 d'agost a les 22:00h. a la plaça de l'Església
Programa sencer i venda d'entrades a: www.altafulla.cat
Ruta teatralitzada amb el científic Martí i Franquès
25 d'agost a les 19:00h. des de l'Era de Ca l'Ixart
Informació i reserves: 977 651 426 i turisme@altafulla.cat
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla