Notícies
Foto: Altafulla Ràdio
22 d'octubre del 2021
L'estiu que ve podrien desaparèixer les zones de gandules a la platja d'Altafulla i les terrasses recuperarien les seves dimensions
Són algunes de les mesures incloses en el nou pla d'usos de l'espai, que es porta a aprovació al plenari
El nou pla d'usos de la platja d'Altafulla passarà per ple aquest dilluns en la sessió ordinària del mes d'octubre amb diverses modificacions substancials en el seu contingut. Una de les més evidents, si és aprovada, és la desaparició de les zones reservades per a parasols i gandules que es poden usar pels banyistes previ pagament del servei a l'empresari que les gestiona.

Des del consistori s'ha volgut eliminar aquests espais que el que fan és un "ús privatiu d'un espai públic" com és la platja i que ocupa una extensió de platja que queda inutilitzada quan el servei no està en funcionament. A més, la seva ubicació, en dos punts de la platja, és especialment sensible, per una banda a prop del Vinyet, espai natural, i per l'altra, a Botigues de Mar, on les gandules ocupen bona part de l'ample de la sorra. Ho ha explicat a Altafulla Ràdio la coalcaldessa Alba Muntadas.

En el nou pla d'usos, que té una vigència de quatre anys, del 2022 al 2026, es preveu també que les terrasses recuperin l'espai que havien ocupat abans de la pandèmia i retornin a les seves dimensions habituals, ja que les mesures Covid ja no són d'aplicació. Igualment és té en compte la regulació de Costes pel que fa a la densitat d'ocupació d'aquests espais, que indica 1 metre quadrat per persona. Cosa que des de l'Ajuntament s'estudiava compensar tot augmentant l'ample de la terrassa de 3 a 4 metres. Finalment, però, aquesta última opció ha estat descartada després de valorar-la amb l'oposició.

Respecte a les terrasses, se'n regula el tipus d'estructura que ha de suportar les taules i cadires, que, per a les noves licitacions que es facin a partir d'ara, hauran de ser autoportants, és a dir, que s'aguantin per si soles sobre la sorra i no requereixin un gruix determinat de sorra per recolzar-les. Encara respecte a les terrasses, s'ha inclòs una clàusula perquè els empresaris s'acullin a un sistema d'arbitratge en cas que hi hagi cap conflicte amb el veïnat. Una clàusula proposada des de Junts per Altafulla. En aquest sentit, pel que fa a les aportacions de l'oposició i els canvis fets en aquest pla d'usos, des del govern es confia que contribueixin a tirar endavant el document en el debat de dilluns. Així ho ha expressat la coalcaldessa Muntadas.

Finalment un altre de les modificacions substancials que es fan al pla, afecten el Club Marítim. Per una banda s'ha tirat enrere l'espai de varada per permetre un trànsit més còmode dels banyistes a tocar de l'aigua i, per l'altra, evitar que es creï una zona d'aparcament davant l'edifici del Club. Igualment es vol eliminar la varada pública perquè segons el govern, s'havia convertit en un "cementiri d'embarcacions". Amb tot, es permetrà que qui vulgui deixar la seva barca temporalment a la zona, ho faci dins l'espai del Club Marítim.
Alba Muntadas, coalcaldessa d'Altafulla
Alba Muntadas, coalcaldessa d'Altafulla
Alba Muntadas, coalcaldessa d'Altafulla
Social
Et recomanem
Portes obertes a la Finca Canyadell i al Sender dels Ratapatxets
5 de febrer a les 12:00h. a la Finca Canyadell
Més informació i inscripcions: www.gepec.cat
10a Marxa dels Castells del Baix Gaià
6 de febrer a les 09:00h. des de les eres del Castell
Més informació a: www.marxacastells.com
Rutes teatralitzades amb el científic Martí i Franquès
Cada 3r dissabte de mes a les 11:30h. des de l'Era de Ca l'Ixart
Informació i reserves: 977 651 426 i turisme@altafulla.cat
Agenda cultural d'Altafulla
Consulta-la sencera a: www.altafulla.cat/agenda-altafulla
Edita: Ajuntament d'Altafulla